Forward facing

Naar voren gericht

Naar voren gerichte schroeven hebben bewezen superieur te zijn in termen van prestaties, vaargedrag en brandstofverbruik. Doordat de schroeven in ongestoord water werken, is de aandrijfsefficiëntie veel hoger dan bij traditionele inboardsystemen.

Het feit dat de stuwkracht van de schroeven horizontaal is gericht, betekent dat al het vermogen wordt gebruikt voor de voortstuwing van de boot. Volvo Penta IPS maakt het ook mogelijk vlakke rompen te gebruiken, zodat een boot met minimale weerstand kan worden ontworpen.

30% lager brandstofverbruik – 40% langer bereik
Wanneer het gaat om efficiënt gebruik van brandstof, spreken de voordelen van Volvo Penta IPS voor zich - een indrukwekkend 30% lager brandstofverbruik bij kruissnelheid vergeleken met inboardschroefassen. Dat vertaalt zich in een 40% groter vaarbereik en natuurlijk in een sterke reductie van de uitlaatemissie.

Het lijkt wellicht een onmogelijke combinatie, maar bij een lager brandstofverbruik nemen de prestaties sterk toe. Bij een vergelijking met inboardschroefassen en hetzelfde motorvermogen, zijn de verschillen duidelijk. De boot met Volvo Penta IPS accelereert veel sneller en heeft een hogere topsnelheid.
Laag trillingsniveau, geen waarneembare rook
De trillingsniveaus zijn laag. Dit dankzij de twee tegengesteld draaiende schroeven die zonder cavitatie onder de romp draaien en ook dankzij de effectieve ophanging die voorkomt dat trillingen zich door het gehele systeem kunnen verspreiden.

Omdat de uitlaatgassen via de achterzijde de aandrijfunit verlaten, worden ze in de schroefwerveling tot ver achter de boot uitgestoten.

De voorwaarts gerichte, tegengesteld draaiende dubbele schroeven werken in ongestoord water. De aandrijfkracht loopt evenwijdig aan de romp. Het gehele vermogen wordt gebruikt voor voortstuwing van de boot.

Alle uitlaatgassen worden via de aandrijfunits in de schroefwerveling tot ver achter de boot uitgestoten.

De schroeven zijn onder de romp geplaatst om de kans op cavitatie als gevolg van luchtbellen te verminderen. Zelfs bij scherpe bochten en tijdens acceleratie.

Naar voren gerichte schroeven, zonder uitlaatgassen door de naaf, minimaliseren de diameter van de naaf. Hierdoor is het actieve schroefoppervlak in het water naar verhouding veel groter en ontstaat een betere grip in het water.