D11-625

De Volvo Penta D11 is een compacte, krachtige motorserie met een nieuw en verbeterd basisontwerp. Deze diesel-lijnmotor met zes cilinders is nu uitgerust met een groot aantal technische vernieuwingen.

Dankzij verbeteringen aan vermogen en koppel biedt deze nieuwe motorgeneratie uitzonderlijke vaareigenschappen. De motorprestaties zijn ook verbeterd door de indrukwekkende pk-gewichtsverhouding. Ook de invloed op het milieu is geringer omdat wordt voldaan aan de normen van US EPA Tier 3.

De Volvo Penta D11 is de natuurlijke keuze voor flybridge-jachten en sportkruisers van 14 tot 17 meter. Deze boten wegen zo´n 20 ton, wat hoge eisen stelt aan het koppel van de motoren als het erom gaat de boot in plané te krijgen.

Het hoge koppel bij lage toerentallen geeft een snelle acceleratie naar plané. Dit is belangrijk voor de veiligheid, het brandstofverbruik en het comfort.

Door een nieuwe effectieve turbo en een luchtfilter met verbeterde geluidsreductie is het waarneembare geluidsniveau aanzienlijk gedaald. Ook draagt het robuuste ontwerp bij aan het minimaliseren van de trillingen aan boord.
d11_625