3 and 4-blade folding propellers

3- en 4-blads klapschroeven

De drie- en vierblads klapschroeven van Volvo Penta zijn uitermate geschikt voor zeilboten. Tijdens het zeilen bieden ze een minimale weerstand en bij gebruik van de motor van maximaal 120 pk leveren ze een effectieve voortstuwing.

Unieke drie- en vierblads klapschroeven
De gepatenteerde drie- en vierblads klapschroeven van Volvo Penta beschikken dankzij hun unieke vormgeving over superieure eigenschappen.

Vooral het grote formaat van de bladen en hun unieke elliptische profiel (met hoge schuinte) dragen bij aan de hoge prestaties van de schroef.

Bovendien zorgt het unieke bladprofiel voor een zeer stille en trillingsvrije werking.

Eenvoudig, betrouwbaar ontwerp

Robuuste conische tanden zorgen ervoor dat de schroefbladen zich altijd in de juiste positie bevinden. Anders dan bij de conventionele duurdere en complexere schroeven met verstelbare bladen, zijn er geen complexe mechanismen of andere componenten die problemen kunnen veroorzaken.

Minder weerstand
De drie- en vierblads klapschroeven bieden 8 maal minder weerstand dan een drieblads vaste schroef, en 3,5 maal minder weerstand dan een tweeblads vaste schroef.

Hogere snelheid
De drie- en vierblads klapschroeven bieden een hogere snelheid dan een tweeblads klapschroef.

In vergelijking met een vaste drieblads schroef biedt deze min of meer dezelfde snelheid over het volledige toerentalbereik.

Meer kracht
De drie- en vierblads klapschroeven bieden een voortreffelijke manoeuvreerbaarheid. Ondanks de opklapbaarheid van de schroef is de tegengestelde stuwkracht volledig vergelijkbaar met die van een vaste schroef.