3 and 4-blade folding propellers

3- en 4-blads klapschroeven

De 3- en 4-blads klapschroeven van Volvo Penta zijn uitermate geschikt voor zeilboten. Tijdens het zeilen bieden deze een minimale weerstand en bij gebruik van de motor van maximaal 120 pk bieden zij een effectieve voortstuwing.

Unieke 3- en 4-blads klapschroeven
De gepatenteerde 3- en 4-blads klapschroeven van Volvo Penta beschikken dankzij hun unieke vormgeving over superieure eigenschappen.

Vooral het grote formaat van de bladen en hun unieke elliptische profiel (met hoge schuinte) dragen bij aan de hoge prestaties van de schroef.

Bovendien zorgt het unieke bladprofiel voor een zeer stille en trillingsvrije werking.

Simpel, betrouwbaar ontwerp
Robuuste conische tanden zorgen ervoor dat de schroefbladen zich altijd in de juiste positie bevinden. Anders dan bij de conventionele duurdere en complexere schroeven met verstelbare bladen, zijn er geen complexe mechanismen of andere componenten die problemen kunnen veroorzaken.


Minder weerstand
De 3- en 4-blads klapschroeven bieden 8 maal minder weerstand dan een 3-blads vaste schroef, en 3,5 maal minder weerstand dan een 2-blads vaste schroef.

Hogere snelheid
De 3- en 4-blads klapschroeven bieden een hogere snelheid dan een 2-blads klapschroef.

In vergelijking met een vaste drieblads schroef biedt deze min of meer dezelfde snelheid over het volledige toerentalbereik.

Meer kracht
De 3- en 4-blads klapschroeven bieden een voortreffelijke manoeuvreerbaarheid. Ondanks de opklapbaarheid van de schroef is de tegengestelde stuwkracht volledig vergelijkbaar met die van een vaste schroef.