Volvo Penta Webshop

Volvo Penta verkoopt haar onderdelen nu ook via internet op http://www.volvopentashop.com/. In deze webshop kunnen eindgebruikers onderdelen en accessoires snel, eenvoudig en veilig aanschaffen.   

De nieuwe webshop maakt het aanschaffen van onderdelen en accessoires voor Volvo Penta’s scheeps- en industriemotoren gemakkelijk en eenvoudig. In de webshop zijn maar liefst 60.000 onderdelen en accessoires verkrijgbaar.

De bedoeling is dat klanten met gebruiksvriendelijke software, eenvoudiger toegang hebben tot Volvo Penta’s databases.

In de webshop vinden klanten tekeningen van motoren en componenten. Hierdoor  wordt het vinden van het juiste onderdeel doeltreffend en gemakkelijk. Zij kunnen ook zoeken op motorgroep, motortype of onderdeelnummer.

“Klanten kunnen in de webshop eenvoudig iets aanschaffen: zij kiezen de producten, plaatsen deze in de winkelwagen, melden zich aan als klant en betalen veilig met een credit card. Daarna kunnen zij de onderdelen afhalen bij de dichtstbijzijnde dealer of ze op hun woonadres laten afleveren,” vertelt Håkan Wallin, Vice president Parts en Accessories Region Europe en  tevens projectmanager van volvopentashop.com.

De webshop is direct gekoppeld aan Volvo Penta’s dealernetwerk in Europa. Deze nieuwe service werd als eerste aangeboden aan vijf geselecteerde Volvo Penta Centers. In de nabije toekomst zullen alle 105 Volvo Penta Centers in Europa aan de webshop worden gekoppeld.

“De webshop zal de standaard activiteiten van het Volvo Penta dealernetwerk aanvullen door de bedrijfvoering nog efficienter te maken,” besluit Håkan Wallin.