Propellers

Propeller

De patenterede propeller er designet specielt til D4- og D6-motorerne og giver fremragende ydeevne.

At udvikle propeller til Duoprop er betydeligt anderledes end at udvikle propeller til konventionelle drev med enkeltpropel. Arbejdsbyrden skal være ligeligt fordelt mellem den forreste og bageste propel, da slitagen på transmissionen ellers øges.

Ekstremt effektive
Propellerne er ekstremt effektive. Motorkraften bruges udelukkende til at drive båden fremad. Den forreste propel har tre blade og er en anelse større end den bageste propel, der har fire blade og arbejder i den propelstrøm, den forreste propel skaber. Det afbalancerer kræfterne og giver en ekstremt høj effektivitetsgrad i hele motorens effektområde.

Ni versioner
Propellerne fås i ni forskellige versioner. Hvert sæt er designet til en bestemt hastighed (25 til 45 knob). Hvert propelpar er skræddersyet til den pågældende hastighed og giver dermed høj effektivitet og en god sikkerhedsmargen mod kavitation. Som bådebygger eller -ejer behøver du ikke tænke på diameter og stigning. Serien er opbygget helt systematisk, så du blot skal vælge propel ud fra bådens tophastighed.

Fremstillet af nikkel/aluminium/bronzelegering
Propellerne til DP-drevet er fremstillet af en nikkel/aluminium/bronzelegering, et almindeligt materiale i propeller til indenbordsmotorer. Volvo Penta er de første til at bruge dette materiale i propeller til et agterdrev. Den primære fordel er, at materialet gør det muligt at fremstille propeller med stor nøjagtighed og kan håndtere store motoreffekter. Korrosionsbestandigheden er også fremragende, da propellerne er fuldt elektrisk isoleret.

Rustfrit stål til hastigheder over 45 knob
Til DPR-drevet findes der en serie propeller i rustfrit stål, der er designet til hastigheder over 45 knob.