Fordele ved Duoprop

Da Volvo Penta introducerede den patenterede Duoprop i 1982, var det den største begivenhed inden for sejlads siden opfindelsen af propellen. De dobbelte modroterende propeller tager godt fat og giver uovertruffen fremdrift, jævn og lige sejlads - også i bakgear - samt hurtigere acceleration under planing.

De dobbelte modroterende propeller fjerner de tværgående kræfter, der findes i konventionelle agterdrev med enkeltpropeller. Det betyder, at motorens energi og kraft koncentreres om at drive båden fremad - ikke sidelæns.

Lige sejlads
Duoprop giver lige sejlads. Tag et kig ud over hækbjælken på en båd med Duoprop. Kølvandet viser tydeligt, at kraftoverførslen sker uhindret og gnidningsfrit.

Hurtigere acceleration
Duoprop giver op til 30 % hurtigere acceleration og 5 % højere tophastighed end noget konventionelt enkeltpropelsystem - uden at øge brændstofforbruget. Ved lavere hastigheder kan du forvente, at brændstofforbruget er 10 til 12 % lavere.

Hurtigere planing
Det forbedrede vandgreb betyder, at båden begynder at plane hurtigere. Og det kræver færre omdrejninger at holde den oppe.

Og bedre manøvredygtighed
I fuld fart, når du runder en bøje, eller når du lægger til kaj ved en overfyldt marina: Vandgrebet er der - også når du foretager skarpe drejninger ved høj hastighed. Duoprop reducerer også bådens tendens til at rulle.

Lavere vibrations- og støjniveau
Duoprop giver lavere vibrations- og støjniveau, fordi stødimpulserne er fordelt over flere propelblade. De modroterende propeller gør, at den næsten er kavitationsfri.