Ohjaimet

Kyse on käsiteltävyydestä. Veneesi ohjaamisen tulisi olla mukavaa ja miellyttävää. Ohjaamisen tiellä eivät saa missään tapauksessa olla vaikeaan paikkaan sijoitetut tai hankalat vivut. Voit hallita kaikkia toimintoja Volvo Pentan sivulle ja yläosaan asennetuilla ohjaimilla, joissa on monia lisätoimintoja ja -laitteita. Kaikki Volvo Pentan ohjaimet ovat ergonomisia ja varman tuntuisia, jotta ohjaaminen ruorin tai ohjausvivun takana olisi mahdollisimman helppoa ja ylellisen miellyttävää.

Ohjaimien tulee luonnollisesti olla tyylikkäitä. Volvo Penta on käyttänyt kaikkiin ohjaimiin suositun ohjausvivun muotoilua. Kaikissa ohjaimissa on integroidut painikkeet ja lisäohjaimet – helposti saatavilla. Ohjaimet on suunniteltu mahdollisimman helppoa ja miellyttävää ohjausta varten. Entistä mukavampaa veneilyä varten voit käyttää ja säätää useita eri toimintoja yhdellä painikkeen painalluksella suoraan sivulle tai yläosaan asennetuista yksittäisistä tai kaksoisohjaimista.

Vakionopeudensäädin
Vakionopeussäätimellä voit hienosäätää veneesi nopeutta säätämättä kaasua käsin. Se tarjoaa vakaan nopeuden lisäten mukavuutta ja vähentäen polttoaineen kulutusta.

Yksivipuinen tila
Tasaiseen ja helppoon ajoon. Yksivipuisessa tilassa voit säätää jopa neljää moottoria yhdellä vivulla, jolloin nopeus ja teho on tasainen kaikissa olosuhteissa ja voit itse keskittyä täysin ohjaamiseen.

Powertrim Assistant
Powertrim Assistant -toiminnon avulla veneen ajoa säädetään automaattisesti, jotta matkasi kuluisi mahdollisimman nopeasti. Suuremmalla nopeudella ajoa hienosäädetään optimaalista suorituskykyä, parempaa näkyvyyttä, pienempää polttoaineen kulutusta sekä CO2-päästöjen vähentämistä varten. Saatavilla ainoastaan Aquamatic-sisäperämoottoriin.

Matalanopeustila
Matalanopeustilassa tyhjäkäyntinopeus on 50 % pienempi, jolloin sinulla on enemmän aikaa ohjaus- ja korjaustoimiin. Kyseinen toiminto parantaa huomattavasti turvallisuutta ja hallintaa, se sopii täydellisesti kapeisiin satamiin ja kanaviin.

Hinaustila
Aseta haluamasi maksimikierrosluku, ja voit nauttia aina täydellisestä nopeudesta. Vene ei ylitä koskaan haluttua nopeutta täydellä kaasulla ajaessa ja järjestelmä kompensoi automaattisesti ylimääräisen kuormituksen esimerkiksi jyrkissä mutkissa vesihiihdon aikana.
Controls 

Asennettu yläosaan IPS-mallia, Aquamatic-sisäperämoottoria ja sisäpintaa varten

Controls
 
Asennettu sivuun sisäpintaa ja Aquamatic-sisäperämoottoria varten
v