banner

Dynamic Positioning System

Tryck på en knapp och det dynamiska positionssystemet håller båten inom ett mycket begränsat område, även i en ström eller under blåsiga förhållanden. En perfekt funktion när du väntar vid en bränslekaj, brygga eller att en bro ska öppnas. Vid dockning ger Dynamic Positioning System dig tid att "frysa ögonblicket", så att din besättning kan förbereda fendrar och tampar helt stressfritt.

Håll positionen!
När den aktiveras, håller Dynamic Positioning System automatiskt båtens riktning och håller den inom ett mycket begränsat område. Systemet använder dubbla GPS-mottagare i en speciell antenn för att bestämma båtens position och riktning. Sofistikerad och speciellt utvecklad programvara i EVC-systemet omvandlar dessa data till styrvinklar, förändringsredskap och gasspjällslägen för att hålla båten stilla. Motorer, pods och propellrar är därför aktiva och båten bör betraktas som gående med föraren som ansvarig. Ingen ska naturligtvis vara i vattnet nära båten.

Finns för alla modeller
Dynamic Positioning System är tillgänglig för alla Volvo Penta IPS modeller från årsmodell 2010 och senare. Det måste kombineras med låghastighetsläge (inte bensin), den nya joystickkontrollen och 7" färgskärm. Systemet slås på via en knapp på joystickkontrollen och kopplas ur genom att manöverspakar flyttas eller genom att trycka på knappen för Dynamic Positioning System igen.

Antennen med dubbla GPS-mottagare matar positioneringsinformation till Dynamic Positioning System. Systemet aktiveras och avaktiveras genom att trycka på en knapp på den nya joysticken och 7" displayen visar systemets status.
Dynamic Postioning System

Dynamic Positiong System