battery

Batterihantering

Upplev perfekt kontroll och tillförlitlighet med Volvo Pentas nya batterihanteringssystem - ett enkelt och säkert kontrollsystem för båtens batterier. Kontrollsystemet för båtens batteri fungerar som ett nav vilket gör att båtens hela elsystem kommer att bli både mer tillförlitligt och lättare att övervaka. Vid styrplatsen kommer föraren alltid kunna kontrollera batteristatus på displayen. Information om bland annat laddningsstatus, tid till tomt batteri, spänning och ström är allt lättillgängligt.

Systemet har utvecklats för att minimera antalet komponenter och därmed minimera risken för fel. Med en robust elektronik och minimalt antal rörliga delar kan båtägaren känna sig lugn och vara säker på att han eller hon är utrustad med ett system som utvecklats exklusivt för den marina miljön.

Batterihanteringssystemet finns för installation i motorbåtar och segelbåtar med eller utan EVC och för enkel-, dubbel-, trippel- eller kvadrupellinstallationer.

EVC - Electronic Vessel Control - är Volvo Pentas elektroniska plattform. Den har utvecklats och testats för marint bruk och integrerar motor, reglage, instrument, displayer och ett antal smarta extrafunktioner.
battery management 

Batterihanteringssystemet gör ditt elsystem mer tillförlitligt och lättare att övervaka.

Battery Management

Kontrollenheten för batteriet – hjärtat av batterihanteringssystemet