sail

Motorer och tillval

 segel  EVC tillbehör 

 Motorprogram >>

EVC-alternativ >>

Tillbehör >>


Det handlar om tillförlitlighet

Visst handlar segling om naturens krafter och all den utrustning och kunskap som du förlitar dig på för att fånga de bästa vindarna. Men trots detta kan en pålitlig, tyst och bränslesnål motor vara ett perfekt komplement för varje segelbåt. Med Volvo Penta får du motorer med högt vridmoment, segelbåtsdrev, foldingpropellrar och all utrustning som du och båten behöver.

segel

Säkra starter – enkla stopp

Med automatisk förvärmning och reläaktiverad startmotorsolenoid startar motorn snabbt och säkert. Elstopp finns som standard på alla motorer i D-serierna.

segel

Vridmoment för segelbåtar

Motorerna i D-serien har högt vridmoment direkt från låga varvtal. Det ger dig rejält med kraft och snabb respons på alla dina kommandon. Vridmomentet hjälper också till att driva branschens mest kraftfulla generatorer.

segel

Lågt varvtal – hög komfort

Volvo Penta D-seriens maxvarv är lågt, vilket innebär låga 1 800–2 300 v/min i marschfart. Resultatet blir minimala vibrationer och låga ljudnivåer, som minskar ännu mer med segelbåtsdrevet.

segel

 

Segelbåtsdrev från Volvo Penta

Den här Volvo Penta-innovationen ger också en fantastisk komfort ombord tack vare den pålitliga, tysta och jämna gången. Lågt undervattensmotstånd, hög effektivitet och täta axeltätningar ger en säker och effektiv framdrivning.

Läs mer om Volvo Penta segelbåtsdrev

segel

 

Patenterade foldingpropellrar

Volvo Pentas patenterade 2-, 3- och 4-bladiga foldingpropellrar ger lågt motstånd vid segling men all drivkraft som finns hos en fast propeller – både framåt och bakåt. Sortimentet omfattar motoreffekter från 5 till 120 hk.

Läs mer om foldingpropellrar

segel

EVC – det kompletta integrerade systemet

Volvo Pentas elektroniska plattform, EVC-systemet, innebär en fullständig integrering av båtens motorer och elektronik och det unika utbudet av tillval från Volvo Penta. Du sköter och övervakar enkelt alla funktioner via reglagen och displayerna.

Läs mer om EVC-alternativen

segel

Effektiv laddning

Dagens segelbåtar är beroende av el. Alla motorer i D-serien är utrustade med högkapacitetsladdning. 115 A-växelströmsgeneratorn har en inbyggd laddsensor som ger korrekt batteriladdningsspänning. D3 har en växelströmsgenerator på 180 A. Alla modeller kan ha en extra motormonterad växelströmsgenerator.

Läs mer om effektiv laddning

segel

En plattform av möjligheter

Glass Cockpit System har revolutionerat hur vi styr och övervakar fritidsbåtar. Det är helt integrerat i EVC, Volvo Pentas elektroniska plattform, tillsammans med båtens motorer, elektronik samt det unika utbudet av tillval.

Läs mer om marin elektronik

segel

Extrema förhållanden – standardmotorer

Volvo Ocean Race är världens längsta och mest utmanande kappsegling. Här förlitar sig varje båt på Volvo Pentas standardmotorer – samma motorer som finns tillgängliga för dig – för att få ström, värme, färskvatten och framdrivning.

segel

Hög kvalitet på delar och tillbehör

Delar och tillbehör från Volvo Penta är utformade, utvecklade och tillverkade med samma höga kvalitetskrav som Volvo Penta-motorer. Det innebär produkter av hög kvalitet med garanti, där varje komponent är ett original med perfekt passform.

Läs mer om reservdelar och service
  

ips       ips

Mer tid för båtliv
Med Volvo Penta behöver du bara en enda kontakt för hela paketet: motorer, växellådor, instrument, tillbehör, service, garantier och så vidare. Det innebär ett enklare ägande och mer tid för båtliv.

Läs mer om Volvo Penta-återförsäljarnätverk

    Ett system – en leverantör
Alla Volvo Penta-produkter – propellrar, drev, motorer, reglage, instrument, tillbehör och så vidare – är utvecklade för perfekt samverkan och optimal prestanda. För dig betyder det en enda kontakt för hela paketet, inte minst för service och support. Det är säkert, tryggt och enkelt.

Läs mer om fördelarna med Volvo Penta