Intelligent teknik ombord med EVC

Volvo Pentas motorer kontrolleras och styrs av den gemensamma elektroniska plattformen EVC (Electronic Vessel Control). Det är ett integrerat system med kraftiga marina kontaktdon för anslutning av reglage och instrument på ett effektivt sätt. Det innebär att det krävs betydligt färre kablar. Det är dessutom enkelt att installera extrafunktioner, till exempel ytterligare instrument.

Flexibel instrumentering
Tack vare CAN-busstekniken är det möjligt att installera flera displayer och få tillgång till motordata på upp till fyra platser ombord. Och med NMEA 2000-gränssnittet kan motordata även visas i en kompatibel sjökortsplotter.

Multidisplayer och programvara för färddatorer
För D3 och D4 finns det ännu fler EVC-funktioner. Färddatorn ger dig all viktig information om resan: bränsleförbrukningshastighet, tripptid, genomsnittlig bränsleförbrukningshastighet och beräknad återstående tid till tom tank. Det är det perfekta sättet att få kontroll över bränsleförbrukningen för att minska miljöpåverkan och samtidigt spara pengar.

Du kan också utrusta båten med en 4- eller 7-tums multidisplay. Båda visar en stor mängd praktisk information i ett användarvänligt och anpassningsbart gränssnitt.
 

EVC-funktionalitet

D1/D2

D3/D4 

Elektroniska reglage (gas och växel)

-

x

Motorskydd

-

x

Motorövervakning i display

x

x

Transmissionsskydd

-

x

Larmmeddelanden i textform

-

x

Larmmeddelanden i symbolform

x

-

Plug-in-installation av instrument

x

x

NMEA 2000-gränssnitt

o

o

Färddator

-

o

Intstrumentdimmer

x

x

Djup, sjövattentemperator och fart

o

o