Propellers

Propellrar

De patenterade propellrarna är särskilt utformade för egenskaperna hos D4- och D6-motorerna som ger enastående prestanda.

Att utveckla propellrar till Duoprop skiljer sig betydligt från konventionella drev med en propeller. Den främre och bakre propellern måste samverka och utföra lika stor del av arbetet, annars ökar slitaget på transmissionen.

Extremt effektiva
Propellrarna är extremt effektiva. Motorns effekt används uteslutande till att driva båten framåt. Den främre enheten har tre blad och är något större än den bakre fyrbladiga propellern som arbetar innanför den propellerström som skapas av den främre enheten. Detta balanserar krafterna och ger extremt hög effektivitet genom hela varvtalsregistret.

Nio versioner
Propellrarna finns i nio versioner. Varje uppsättning är utformad för en specifik hastighet mellan 25 och 45 knop.
Varje propellerpar är skräddarsytt för sin specifika hastighet och ger därmed hög effektivitet med god marginal mot kavitation. Båtbyggaren eller båtägaren behöver inte tänka på storlek och stigning, serien är helt systematisk så det är bara att välja efter båtens topphastighet.

Tillverkade av nickel-aluminium-bronslegering
Propellrarna för DP-drevet är tillverkade av nickel-aluminium-bronslegering - ett vanligt material i propellrar för inombordsinstallationer. Volvo Penta är först med att använda detta material i propellrar för INU-drev. De främsta fördelarna är att det går att tillverka propellrar med hög precision och att materialet klarar av höga motoreffekter. Korrosionsbeständigheten är också utmärkt med fullständig elektrisk isolering i propellrarna.

Rostfritt för hastigheter över 45 knop
För DPR-drev finns det en serie propellrar i rostfritt stål som är avsedda för hastigheter över 45 knop.