Volvo Penta in RTL Transportwereld

Op zondag 10 april 2011 werd in het programma van RTL Transportwereld uitgebreid aandacht besteed aan de “ECOTANKER”

De "ECOTANKER" met Volvo Penta in RTL Transportwereld

Op zondag 15 augustus 2010 werd er in het programma van RTL transportwereld aandacht besteed aan het bedrijf Windcat Workboats Ltd. Dit is een relatief jong bedrijf wat in korte tijd (ca 5 jaar) enorm is gegroeid en een begrip is geworden als het gaat om transporteren over water van personeel en lichte goederen naar windmolenparken en offshore platforms op een comfortabele, snelle en veilige wijze.

Wincat Workboats met Volvo Penta in RTL Transportwereld


Op zondag 29 maart 2009 werd er in het programma van RTL transportwereld aandacht gegeven aan de innovatieve binnenvaarttanker "Till Deymann".
Deze tanker met een lengte van 110 meter en een tonnage van 3326 ton is vanwege zijn herkenbare rompvorm een bekende verschijning in de binnenvaart en heeft een voortstuwingsinstallatie van 4 Volvo Penta D12 MH motoren, elk 450pk. Deze motoren zijn gekoppeld aan 4 HRP roerpropellers.

Till Deymann met Volvo Penta in RTL TransportwereldDeze innovatieve tanker is in November 2010 opgeleverd door Holland Shipyards aan VOF Amulet en wordt volledig diesel elektrisch (D&A Eprop concept) aangedreven. De ECOTANKER is voorzien van 4 Volvo Penta generatorsets (D16 MG, 500kW elk) Hierdoor beschikt men over de meest schone en zuinige dieselmotoren die in deze vermogensrange
beschikbaar zijn. In combinatie met alle toegepaste technieken levert dit een enorme brandstof- en emissiebesparing op, zelfs meer dan op voorhand was verwacht.Hiervoor worden diverse type aluminium catamarans ingezet. Een groot gedeelte van deze vloot (MK 2 en MK 3 ) is uitgerust met de Volvo Penta D16 van 750 pk. Deze motor is via een twin disk keerkoppeling gekoppeld aan een vaste schroefasinstallatie. In deze toepassing is het van belang dat de motor een hoog koppel ter beschikking heeft bij lage toerentallen ivm de bijzondere wijze van aanmeren om het personeel op een veilige wijze over te zetten op de platforms of windmolens. Windcat workboats is momenteel al actief in Belgie, Engeland, Denemarken, Ierland, Zweden en Nederland en maakt dankbaar gebruik van het beschikbare Volvo Penta dealernetwerk ter plaatse.Verder is het schip voorzien van een volledig uitlaatgassen-reinigingssysteem waardoor de emissie tot ver onder de huidige emissie normen zijn teruggebracht. (Testbankgegevens NOX