Zorgeloos varen met Volvo Penta IPS

Met Volvo Penta IPS wordt varen veel gemakkelijker dan bij inboards met schroefassen – en ook veel leuker. Het geheim schuilt in de stuurbare aandrijfeenheden die de volledige stuwkracht in de gewenste richting sturen. De aandrijfeenheden reageren onmiddellijk en nauwkeurig op opdrachten van de schipper, de draaicirkel is klein en er is geen sprake van koersafwijking. Dit alles zorgt voor veilig en aangenaam varen.

Intuïtieve schippersinterface
De Volvo Penta IPS is leverbaar met een reeks voorzieningen die op uw persoonlijke behoeften kunnen worden afgestemd en waarmee het manoeuvreren volledig intuïtief wordt. Bij de nieuwe schippersinterface zijn de meeste voorzieningen in de bedieningselementen geïntegreerd, waardoor een ongekend niveau van comfort op de stuurplek ontstaat. Voorbeelden van de belangrijkste voorzieningen zijn:

Aanmeren met de joystick – deze voorziening heeft aanmeren voor altijd veranderd. U hoeft de joystick alleen maar in de gewenste richting van de boot te duwen, of het bovenste gedeelte te draaien als u de boot wilt draaien.

Het Dynamic Positioning System handhaaft de positie en koers, zelfs bij sterke wind of stroom. Een ideale functie als u wacht bij de brandstofpomp!

Cruisecontrol is een nieuwe voorziening waarmee u het motortoerental met één vinger kunt regelen voor optimale brandstofefficiency en comfort.

Dankzij de enkelvoudige hendelmodus kunt u alle motoren met één hendel besturen. Eenvoudig en nauwkeurig, zelfs bij zwaar weer.

De sportvisstand maakt uniek gebruik van de bestuurbare aandrijfeenheden. Zo kunt u de vis die u aan de haak hebt geslagen, gemakkelijk volgen enIPS dock
Aanmeren vanaf het achterdek
Met de Volvo Penta IPS kunt u maximaal vier joysticks toevoegen. Door een joystick op het achterdek te installeren krijgt u perfecte controle bij het aanmeren van een grotere boot.