Propellers

Propeller

De patenterte propellene er spesielt utformet for egenskapene til D4- og D6-motorene og gir utmerket ytelse.

Utvikling av propeller for Duoprop skiller seg vesentlig fra konvensjonelle drev med enkle propeller. Propellene foran og bak må spille sammen og ta like deler av arbeidet, for ellers vil slitasjen på girkassen øke.

Ekstremt effektive
Propellene er ekstremt effektive; motoreffekten blir i sin helhet brukt til å drive båten fremover. Frontenheten har tre blad og er litt større enn propellen bak som har fire blad, og som fungerer i propellstrømmen som skapes av frontenheten. Dette balanserer kreftene og gir svært høy effektivitet i hele effektområdet.

Ni versjoner
Propellene leveres i ni versjoner der hvert sett er utformet for et spesifikt hastighetsområde fra 25 til 45 knop. Hvert propellpar er skreddersydd for sin bestemte hastighet og gir derfor høy effektivitet med god margin mot kavitasjon. Som båtbygger eller båteier trenger du ikke vurdere størrelse og vinkel. Serien er helt systematisk, så du velger ganske enkelt ut fra båtens toppfart.

Laget av en legering av nikkel, aluminium og bronse
Propellene for DP-drevet er laget av en legering av nikkel, aluminium og bronse - et vanlig materiale i propeller for installasjoner innenbords. Volvo Penta er den første som bruker dette materialet i propeller for en Sterndrive. Hovedfordelene er at det muliggjør produksjon av propeller med høy presisjon og tåler høy motoreffekt. Korrosjonsmotstanden er også ypperlig med full elektrisk isolasjon i propellene.

Rustfritt stål for hastigheter over 45 knop
Til DPR-drevet finnes det en serie med propeller i rustfritt stål utformet for hastigheter over 45 knop.