Easy boating med Volvo Penta IPS

Jämfört med raka axelinstallationer är det betydligt enklare – och roligare – att köra med Volvo Penta IPS. Hemligheten ligger i de styrbara drivenheterna, som riktar hela drivkraften åt rätt håll. De reagerar direkt och exakt efter förarens kommandon, vändradien är liten och positioneringen är helt rak. Allt för att göra resan säker och rolig.

Användarvänligt förargränssnitt
Volvo Penta IPS finns med en rad funktioner som kan skräddarsys efter dina personliga behov och som gör manövreringen helt intuitiv. I det nya förargränssnittet är nästan alla funktioner inbyggda i reglagen. Det ger helt ny komfort för dig som står vid rodret. Här är några exempel:

Tilläggning med joystick – en revolutionerande funktion. För bara joysticken i den riktning du vill att båten ska gå i, eller vrid på den för att rotera båten.

Funktionen Dynamic Positioning System håller båtens position och riktning, oberoende av vindar och strömmar. En perfekt funktion till exempel när du väntar på att få tanka.

Farthållaren är en ny funktion som ger exakt kontroll över motorns varvtal och kan förbättra både bränsleekonomin och komforten.

Med enspaksläget kan du kontrollera alla motorer med en spak. Enkel och exakt även vid hård sjö.

I sportfiskeläget används de styrbara drivenheterna på ett unikt sätt, vilket gör det enkelt att följa fisken och ro hem fångsten.


Lägg till från akterdäck
Med Volvo Penta IPS kan du lägga till upp till fyra joystickar. Om du installerar en på akterdäck får du perfekt kontroll när du lägger till, även med en större båt.