Volvo Penta Boating Challenge

Är du redo för utmaningen?


I år lanserar Volvo Penta en rad nya produkter för fritidsbåtar. Vi har beslutat oss för att sätta dessa produkter på prov genom en rad utmaningar som verkligen visar vad de betyder för dig som båtägare.

"När det kommer till båtliv och du verkligen vill uppleva en ny produkt så finns det inget bättre sätt än att vara ute på vattnet och se den i sitt rätta element" säger Hanna Ljungqvist, ingenjör på Volvo Penta. "När vi filmade Volvo Penta Boating Challenge så har vi försökt att återskapa den känslan och visa vad varje enskild produkt går för."
gh

IPS Challenge

"Jag har beslutat mig för att göra det lite svårare för dig"

Volvo Penta lanserade IPS för tio år sedan i ett försök att ta manövrering till nästa nivå. I den här filmen testar vi hög- och låghastighetsmanövrering tillsammmans med Dynamic Positioning System innan vi avslutar med det ultimata accelerationstestet.

Titta på filmen

Lär dig mer om Volvo Penta IPS

Challenge IPS engine 

shadow


Glass Cockpit Challenge

”Det är precis som att parkera bilen”

Historiskt sett så har båtarnas styrplats ofta utgjorts av delar från många olika tillverkare vilket gjort att systemen inte alltid kommunicerat optimalt. För att lösa detta lanserade Volvo Penta Glass Cockpit för ett par år sedan - ett system som revolutionerar hanteringen av fritidsbåtar. I den här delen tar vi reda på hur enkelt och smart det verkligen är.

Titta på filmen

Lär dig mer om Glass Cockpit System

shadow


Battery Management Challenge

”Jag är inte orolig - jag ska ge honom lite försprång”

Med den nya e-Key fjärrkontrollen fungerar nu upplåsning och uppstart av båten på samma sätt som på en bil. I det här avsnittet har vi två båtar men bara en är utrustad med e-Key fjärrkontroll. Utmaningen? Att lägga ifrån så snabbt som möjligt.

Titta på filmen

Lär dig mer om e-Key

news

shadow


Joystick Challenge

”Du är grymt bra på att lägga till”

När vi lanserade vår första joystick med IPS så var det
en unik innovation: ett framdrivningssystem kontrollerat
av en joystick. Idag erbjuder vi joysticks till många
olika typer av båtar. I den här utmaningen har vi två
båtar som ska ta sig igenom en utstakad bana på tid.
(Psst, det blir en överraskning på slutet).

Titta på filmen

Lär dig mer om Joystick

news