RMC

Serviceovereenkomsten

Er zijn vier typen serviceovereenkomst (SLA's), elk ontworpen om het bezit van een Volvo Penta motor eenvoudiger en veiliger te maken. 

  • De Volvo Penta "White agreement" is een programma met periodieke inspecties van de motor, uitgevoerd door experts - technici die door Volvo Penta zijn opgeleid.
  • De "Blue agreement" voegt hier preventief onderhoud, software updates en de mogelijkheid van onderhoud van extra apparatuur aan toe.
  • De "Silver agreement" voegt reparaties toe en tevens maximale flexibiliteit in de manier waarop het programma wordt afgestemd op uw individuele wensen, inclusief spreiding van de kosten om de invloed op de cash flow te beperken. 
  • Bij de "Gold agreement" gaat het om een full-service overeenkomst met vaste kosten. Alles draait om de permanente beschikbaarheid van uw Volvo Penta motor en apparatuur.
Het programma met de Volvo Penta serviceovereenkomsten wordt op dit moment uitgerold binnen Volvo Penta's wereldwijde dealernetwerk. Neem voor meer informatie over dit programma contact op met uw Volvo Penta dealer.

Investeer in Uptime >>