Intuitive driving

Intuïtief vaargedrag

Veilig en voorspelbaar vaargedrag
Met Volvo Penta IPS gaat varen veel intuïtiever dan met inboardschroefassen - en veel eenvoudiger. Het geheim ligt bij de stuurbare aandrijfunits die het gehele vermogen in de gewenste richting sturen. Dit geeft een directe respons en reageert nauwkeurig op de opdrachten van de stuurman. De draaicirkel is klein en de boot vaart absoluut recht. Allemaal voor een veilig en voorspelbaar vaargedrag.

Intuïtieve besturingsinterface
Volvo Penta IPS is verkrijgbaar met een groot aantal kenmerken en sluit aan bij uiteenlopende wensen. Met de nieuwe besturingsinterface zijn de meeste functies geïntegreerd in het regelsysteem, zodat het comfort in de stuurhut op een hoger niveau komt.
Enkele van de highlights zijn:
Joystick Docking. Duw de joystick in de richting waarin u uw boot wilt verplaatsen of draai de knop om de boot te laten roteren.
Docking station. Met Volvo Penta IPS kunt u tot vier joysticks installeren. Installeer er één op het achterdek voor een perfect zicht tijdens het aanmeren van een groot vaartuig.
Dynamic Positioning System houdt de boot binnen een bepaald gebied en op koers, ongeacht wind of stroming. Een ideale functie en in veel situaties buitengewoon praktisch.
Cruise control is een nieuwe functie met vingertipregeling van het motortoerental, zodat u het brandstofverbruik kunt minimaliseren.
Single-lever mode stelt u in staat alle motoren met één hendel te bedienen. Gemakkelijk en nauwkeurig, zelfs op ruwe zee.