actief varen

Actief en precies varen

 

Veilig en voorspelbaar varen: met Volvo Penta IPS wordt varen veel intuïtiever dan bij inboards met schroefassen – en ook veel gemakkelijker. Het geheim schuilt in de stuurbare aandrijfeenheden die de volledige stuwkracht

     

in de gewenste richting sturen. De aandrijfeenheden reageren onmiddellijk en nauwkeurig op opdrachten van de schipper, de draaicirkel is klein en er is geen sprake van koersafwijking. Dit alles zorgt voor veilig en voorspelbaar varen.


 Intuïtief varen              

Intuïtieve schippersinterface

 

Volvo Penta IPS is beschikbaar met een uitgebreide reeks voorzieningen voor verschillende wensen. Bij de nieuwe schippersinterface zijn de meeste voorzieningen in de bedieningselementen geïntegreerd, waardoor een ongekend niveau van comfort op de stuurplek ontstaat. Voorbeelden van de belangrijkste voorzieningen zijn:

Aanmeren met de joystick 

Aanmeren met de joystick

 

Duw de joystick in de gewenste richting van de boot of draai het bovenste gedeelte als u de boot wilt draaien.

 

         
 
dynamic positioning system

Dynamic positioning system

 

handhaaft de positie en koers van de boot, zelfs bij sterke wind of stroming. Een uitstekende voorziening, die in veel situaties nuttig is.

 
stand met één hendel

Stand met één hendel

 

zorgt dat u alle motoren kunt bedienen met één hendel. Eenvoudig en nauwkeurig, zelfs bij slechte weersomstandigheden.

 

 

 

 

aanmeerstation 

Aanmeerstation

 
Met de Volvo Penta IPS kunt u maximaal vier joysticks toevoegen. Door een joystick op het achterdek te installeren krijgt u perfecte controle bij het aanmeren van een grotere boot.

 
 
cruisecontrol 

Cruisecontrol

 
maakt het mogelijk om met één vinger het motortoerental te regelen en brandstof te besparen.