Naar voren gerichte technologie

Naar voren gerichte technologie


Voorwaarts gerichte schroeven zijn superieur
gebleken op het gebied van prestaties, vaargemak en niet in de laatste plaats brandstofverbruik. Doordat de schroeven in ongestoord water werken, is de voortstuwingsefficiëntie groter dan bij conventionele binnenboordsystemen.

Omdat de voortstuwing van de schroef horizontaal is gericht,
stuwt al het vermogen de boot naar voren. Volvo Penta IPS maakt tevens het gebruik van een romp met vlak oppervlak mogelijk. Dit betekent dat de boot kan worden ontworpen voor een minimale weerstand.


 Naar voren gericht             

Naar voren gerichte efficiëntie

De twee tegengesteld draaiende schroeven zijn naar voren gericht en werken in ongestoord water. De aandrijfkracht loopt evenwijdig aan de romp. Het gehele vermogen stuwt de boot naar voren.


minder brandstof, duurzaamheid

30% minder brandstof – 40% langere actieradius

Wanneer het aankomt op brandstofefficiency, zijn de voordelen van Volvo Penta IPS duidelijk: het is mogelijk om een indrukwekkende vermindering van 30% van het brandstofverbruik te behalen bij kruissnelheid, in vergelijking met inboards met schroefassen. Dit vertaalt zich in een 40% langere actieradius, en niet te vergeten in een enorme daling in de uitstoot.

 
 
minimale trillingen

Minimale trillingen

De trillingsniveaus blijven laag, deels doordat de twee tegengesteld roterende schroeven onder de romp zijn geplaatst voor minder cavitatie. Bovendien zorgt deze installatie voor een effectieve ophanging, waardoor wordt voorkomen dat trillingen zich door het systeem verspreiden.

 
maximaal blad

Minimale naaf voor maximaal bladoppervlak

Naar voren gerichte schroeven, zonder uitlaatgassen door de naaf, minimaliseren de diameter van de naaf. Hierdoor ontstaat een naar verhouding veel groter actief bladoppervlak, voor een betere grip op het water.
verbeterde prestaties

Verbeterde prestaties

Het lijkt een onmogelijke combinatie maar terwijl het brandstofverbruik daalt, nemen de prestaties juist aanzienlijk toe. Bij een vergelijking met inboards met schroefassen met hetzelfde vermogen, zijn de verschillen duidelijk. De boot die is uitgerust met Volvo Penta IPS accelereert veel sneller en heeft een hogere topsnelheid.

 
 
geen uitlaatgassen

Vrijwel geen uitlaatgassen

Alle uitlaatgassen worden aan de achterkant van de aandrijfeenheid afgevoerd in het schroefwater, dus achter de boot.