kustwacht

Kustwacht en patrouilles

Prestaties en veilige werking zijn absoluut cruciaal voor de veeleisende surveillancewerkzaamheden van de kustwacht. De motoren en aandrijfsystemen van Volvo Penta leveren een ongeëvenaarde versnelling

en laadeigenschappen. Een van de geheimen is gelegen in het unieke maritieme koppel, een kenmerk van Volvo Penta dat een hoog koppel biedt bij lage toerentallen en een toenemend koppel bij vol gas voor zware lasten.

Hoog koppel

 

De motoren en aandrijfsystemen van Volvo Penta leveren een ongeëvenaarde versnelling en laadeigenschappen. Een van de geheimen is gelegen in het unieke maritieme koppel, een kenmerk van Volvo Penta. Hoog koppel bij een laag toerental:•

• Snellere acceleratie tot plané.

• Enorme manoeuvreerkracht. Bij hoge toerentallen neemt het koppel toe bij vol gas als het motortoerental terugloopt.

• Efficiënte bedrijfssnelheid zelfs bij zware zee en vol geladen boot.

      Hoog koppel 


Common-rail                

Common-rail hekaandrijving

 
De Volvo Penta-reeks voor dieselpakketten met hekaandrijving is ongeëvenaard. De common-rail dieselmotoren zijn scheepsdiesels, die door Volvo Penta alleen zijn ontwikkeld en geproduceerd voor maritieme toepassingen. De Duoprop-aandrijving DPH is de krachtigste en betrouwbaarste hekaandrijving die beschikbaar is.

Deze is gebouwd om het koppel en het vermogen van de motoren aan te kunnen en levert uitstekende efficiency bij alle snelheden. Veilig varen en manoeuvreren ook bij zware zee.