V8-350-CE

De V8-350 maakt deel uit van de nieuwe generatie geavanceerde V8 benzinemotoren van Volvo Penta. Net als zijn voorganger is de V8-350 een motor die hoge prestaties levert. De motor is bovendien voorzien van nieuwe technologie die ruimschoots voldoet aan de vereisten voor EPA Tier 3.

De V8-350 combineert sterke prestaties met een geringe belasting voor het milieu. De motor levert schitterende prestaties dankzij de geweldige pk-gewichtsverhouding. De lage geluids- en trillingsniveaus verhogen het comfort aan boord. De effectieve katalysator houdt de emissies en de CO2-waarden laag en maakt korte metten met stankoverlast.

De V8-350-C weegt circa 100 kilo minder dan enige andere motor in de overeenkomstige categorieën in de markt, wat resulteert in een sterk concurrerende gewicht/effectverhouding. Tegelijkertijd zijn de nieuwe motoren geschikt voor zwaar werk en verbruiken ze weinig brandstof en olie.

De motor is ook voorzien van de VVT-technologie (Variable Valve Timing). Hierdoor wordt het koppel bij lage toerentallen geoptimaliseerd en is het effect bij hoge toerentallen maximaal. Dit geeft een snellere acceleratie, een verhoogde topsnelheid en een soepelere en betere respons in het middengebied.
fel bild 

Net als alle Volvo Penta benzinemotoren is de V8-350 volledig geïntegreerd in het EVC elektronicaplatform van Volvo Penta.