Intelligentie aan boord met EVC

Volvo Penta-motoren worden bestuurd en gecontroleerd door het gemeenschappelijke elektronische platform EVC (Electronic Vessel Control). EVC is een geïntegreerd systeem met heavy-duty scheepvaartconnectoren waarmee de bedieningselementen efficiënt worden gekoppeld aan de instrumenten. Dit leidt tot aanzienlijk minder bedrading. Bovendien wordt de installatie van extra functionaliteit, zoals instrumentatie, vereenvoudigd.

Flexibele instrumentatie
Dankzij de CAN-bus-technologie kunnen meerdere displays worden geïnstalleerd en kunnen motorgegevens op maximaal vier locaties aan boord worden aangeboden. Met de NMEA 2000-interface kunnen de motorgegevens ook worden weergegeven op een compatibele kaartplotter.

Multi-informatiedisplays en tripcomputersoftware
Voor de D3- en D4-motoren biedt EVC nog meer functies. De tripcomputersoftware biedt u alle vereiste tripinformatie: brandstofverbruik, vaartijd, gemiddeld brandstofverbruik en de geschatte resterende afstand tot de tank leeg is. Dit is een uitstekende manier om uw brandstofverbruik onder controle te krijgen: u bespaart geld en vaart tegelijkertijd milieuvriendelijker.
U kunt uw boot uitrusten met een multi-informatiedisplay van 4 inch of van 7 inch. Op beide displays wordt u voorzien van allerlei nuttige informatie via de gebruiksvriendelijke en aanpasbare interface.

EVC functionality D1/D2 D3/D4 
Electronic controls (shift & throttle) - x
Engine protection - x
Engine diagnostic in display x x
Transmission protection - x
Engine alarms in text - x
Engine alarms with symbols x -
Plug-in instrument installation x x
NMEA 2000 interface o o
Trip computer - o
Intstrumentation dimmer x x
Depth, seawater temp, fuel tank level & speed o o