.

Alleen voor zeilers

De dieselmotoren uit de D-serie worden gekenmerkt door hoge prestaties, zowel wat koppel bij laag toerental als brandstofefficiency betreft. De manoeuvreerbaarheid is uitstekend dankzij de snelle respons. De geluids-, trillings- en uitlaatgasniveaus zijn laag, waardoor het comfort aan boord nog verder wordt verhoogd.

Laag toerental – hoog comfort
De motoren uit de D-serie hebben een laag toerental, slechts 1800–2300 toeren per minuut bij kruissnelheid. Dit resulteert in een minimum aan trillingen en lage geluidsniveaus, en met de Saildrive worden deze nog verder verminderd.

Koppel voor zeilboten
Motoren uit de D-serie van Volvo Penta bieden ook bij lage toerentallen een hoog koppel. Dit betekent volop vermogen en een snelle respons op alle opdrachten. Bovendien beschikken de motoren over voldoende vermogen om de krachtigste dynamo's in de sector aan te drijven.

Lage emissies
De volledige D-serie voldoet aan de emissievoorschriften van het Europese EU RCD en de beduidend strengere emissievoorschriften van het Amerikaanse US EPA.

Efficiënt opladen
Moderne zeilboten zijn afhankelijk van elektriciteit. Voor een stabiele en betrouwbare energievoorziening zijn alle motoren uit de D-serie standaard voorzien van een oplaadfunctie met hoge capaciteit. De dynamo van 115 A heeft een ingebouwde oplaadsensor die zorgt voor de juiste accuspanning. De D3 heeft een dynamo van 150 A. Alle modellen kunnen worden voorzien van een extra dynamo, die op de motor wordt gemonteerd.