Volvo Penta Interceptor System 300–1050

Het Interceptorsysteem (IS) is afkomstig van grote commerciële schepen. Het robuuste en compacte ontwerp garandeert betrouwbare prestaties voor jachten van 35-100+ voet met Volvo Penta-aandrijving. Door de integratie met ons elektronische EVC-platform konden we de perfecte oplossing ontwikkelen voor de automatische modus. Doordat alle trimafstellingen geheel automatisch verlopen, is varen gemakkelijker dan ooit.

Productfolders downloaden
Contact opnemen met een dealer


trim

De automatische modus regelt het allemaal
Het systeem is leverbaar in twee uitvoeringen, waarbij handmatig standaard is. Maar in de optionele automatische versie excelleert het systeem pas echt. Druk op de knop TRIM ASSIST om de automatische modus te activeren en te genieten van soepel en comfortabel varen: geheel automatisch! De EVC-geïntegreerde software zorgt voor alle trimafstellingen terwijl u zich richt op de navigatie en de voortstuwing.

Natuurlijke bocht verhoogt het comfort aan boord
Scherpe bochten worden ook comfortabeler in boten met IPS- en Aquamatic-aandrijving. In de automatische modus kan het systeem de overhelling aanpassen op basis van een vooraf ingestelde waarde voor het bootmodel. Hierdoor wordt de boot meer rechtop behouden bij scherpe bochten om een ´true turn´ (natuurlijke bocht met gestuurde zijwaartse compensatie) mogelijk te maken. De mensen aan boord voelen daardoor minder krachten tijdens de bocht.

Beschikbare installaties:
Handmatig Automatische modus
IPS en Aquamatic met elektronische stuurinrichting o o
Aquamatic met hydraulische stuurinrichting o -
Inboard o o*
*Geen natuurlijke bocht (gestuurde zijwaartse compensatie)

Interceptor system range
Een robuust systeem met bladen in diverse afmetingen: 300, 450, 600, 750, 900 of 1.050 mm.

Corrosievrije materialen
De interceptors zijn vervaardigd van roestvrije materialen die nagenoeg geen onderhoud vragen. Het composietmateriaal veroorzaakt geen galvanische corrosie, waardoor er geen beschermende anodes nodig zijn die moeten worden vervangen.

Luister naar wat journalisten zeggen over het Interceptorsysteem.

Journalist’s comments
Interceptor system
Belangrijkste voordelen van IS
• Uitstekende automatische functies voor natuurlijke bocht en gemakkelijk varen
• Snelle respons levert snelle acceleratie op en voorspelbaar bootgedrag
• Overzichtelijk dashboard met alle trimknoppen op de EVC-motorbedieningen
• Handmatig overnemen met één druk op een knop
• Robuuste EVC-integratie voor grotere betrouwbaarheid en vereenvoudigde installatie

trim

Verbeterd zicht. Wanneer u accelereert met IS (in de automatische stand), wordt de achtersteven omhoog en de voorsteven omlaag gebracht. Daardoor komt de boot sneller in plané en heeft u tijdens de acceleratiefase beter zicht naar voren. En in de bochten heeft u veel beter zicht opzij.

trim
EVC-platform. Het Interceptorsysteem is geïntegreerd in het EVC-platform, waardoor het heel gemakkelijk te bedienen is. U drukt gewoon op de knop Trim assist op het bedieningselement. Hiermee activeert u de automatische stand, zodat uw boot altijd in optimale stand wordt gezet door het geavanceerde besturingssysteem. Als u de trim liever handmatig regelt, gebruikt u de trimknoppen op de bediening.

trim

Glass Cockpit-systeem De trimindicator is geïntegreerd in het optionele Glass Cockpit-systeem en kan worden geselecteerd in alle weergaven op het display.

trim

Links.
De krachtige, elektrische servo-eenheden reageren uiterst snel: volledige slag is in twee seconden te bereiken. Rechts. De regeleenheid van de Interceptor regelt de bewegingen van de interceptorbladen afhankelijk van de GPS-positie, roerstand, motorgegevens en standsensor.
Technische informatie

Toepassing

Planerende of semi-planerende boten met Volvo Penta-motoren

Afmetingen van de boten

35–100+ voet

Bladservo

Borstelloos. Capaciteit: volledige slag in twee seconden

Bladoppervlak

300, 450, 600, 750, 900 of 1.050 mm (één of twee paar per boot)

Opties

Handmatig of Handmatig + Automatische modus

Materiaal

Composietmateriaal

Dashboard

Trimknoppen geïntegreerd in de bediening die bovenop de motor is gemonteerd

Display

De informatie wordt weergegeven in het EVC-display.

Bladverstelling

50 mm