Interceptortechnologie

Wij streven ernaar het gebruiken en bezitten van een boot zo aangenaam, zorgeloos en eenvoudig mogelijk te maken. Daarom is het Interceptorsysteem voor ons een voor de hand liggende keuze voor trimsystemen. De technologie is geavanceerd, maar ontworpen met ons langetermijndoel – Zorgeloos varen – in het achterhoofd.

De interceptortechnologie biedt een soepele en nauwkeurige automatische modus die automatisch alle trimafstellingen regelt. Het systeem geeft verder een probleemloze besturing en voorkomt corrosie of olielekkage.

Zo werkt het
De interceptorbladen creëren druk onder de romp, bij het achtersteven van de boot. De bladen werken verticaal en creëren een flink hefeffect onder de romp. Hierdoor verandert de trimstand van de boot, waardoor u minder weerstand in het water heeft, meer snelheid en een lager brandstofverbruik.  Een kleiner nat oppervlak betekent ook minder weerstand met het Interceptorsysteem vergeleken met conventionele trimvlakken.

Elektronisch bediend
De interceptorsystemen leveren allemaal dezelfde prestaties als conventionele trimvlakken, plus de extra voordelen van snellere respons, minder weerstand en compact ontwerp. In tegenstelling tot conventionele trimsystemen die gebruik maken van hydraulica, worden de sys­temen elektronisch bediend. Aangezien er geen hydraulische olie wordt gebruikt, is er geen risico van olielekkage in gevoelige, maritieme omgevingen.

Snelle en soepele reactie
De interceptorsystemen van Volvo Penta reageren snel. Dit levert een snelle acceleratie en voorspelbaar bootgedrag op. De servo-eenheden bewegen het blad een volle slag in slechts twee seconden.

Een gestroomlijnde achterspiegel
Het compacte ontwerp van de interceptors geeft een gestroomlijnde achterspiegel, ideaal om te vissen. En de lichte constructie – vanwege het composietmateriaal – voegt niet zoveel gewicht toe aan de achtersteven als conventionele trimvlakken.

Composietmateriaal – nagenoeg onderhoudsvrij
De robuuste interceptors zijn vervaardigd van roestvrij materiaal dat nagenoeg geen onderhoud vraagt. Het composietmateriaal veroorzaakt geen galvanische corrosie, waardoor er geen beschermende anodes nodig zijn die moeten worden vervangen.
Interceptors versus traditionele trimvlakken
• Grotere efficiëntie bij accelereren en in plané
• Composietmaterialen – geen corrosie, lichte constructie
• Minder nat oppervlak betekent minder weerstand
• Elektronische aandrijving en geen hydraulica betekent nagenoeg geen onderhoud
• Compacte afmetingen geven overzichtelijke achterspiegel
• Automatisch intrekken bij uitschakelen van de motor

Interceptor technology

Interceptors.
  De waterdruk op de kleine bladoppervlakken creëert opwaartse druk tegen de bodem van de romp, hierdoor wordt de achtersteven omhoog en de boeg omlaag gebracht.

Interceptor technology

Traditionele trimvlakken.
  De waterdruk op het grote trimvlak creëert opwaartse druk. De grote trimvlakken steken buiten de romp en zijn daarom kwetsbaarder en raken eerder beschadigd, en er kan een vissnoer achter blijven haken.

Interceptor technology

Volvo Penta Interceptor System 300–1050
·         Voor jachten 35–100+ voet
·         Geheel EVC-geïntegreerd (van EVC-E2, geen retrofit)

Interceptor technology

Boottrimsysteem, BTS300–450
·         Aanbevolen voor boten van 17–40 voet
·         Niet-EVC (past op alle aandrijfsystemen)