Bedieningen

Het gaat alleen maar om de hendels. Uw boot sturen zou gemakkelijk en comfortabel moeten gaan. Dit mag absoluut niet lastig of moeilijk zijn. De top- en zijbedieningshendels van Volvo Penta zijn gemakkelijk te bedienen en hebben ook nog veel extra functies en opties.
Alle Volvo Penta hendels zijn ergonomisch vormgegeven en hebben een solide gevoel, alles om het varen achter het stuur of de joystick zo gemakklijk mogelijk te maken en een luxe gevoel te geven.

De hendels moeten er natuurlijk ook mooi uit zien. Daarom zien alle hendels er hetzelfde uit. 
Alle hendels hebben geintegreerde knoppen en extra opties. Alles om het sturen zo gemakkelijk en leuk mogelijk te maken. Met slechts 1 druk op de knop is het mogelijk om verschillende functies te finetunen.

Cruise Control
De Cruise Control maakt het mogelijk uw sneltijd te finetunen. Dit maakt een stabiele snelheid mogelijk en verhoogt de comfort en verlaagt de brandstof gebruik.  

Enkelvoudige hendel modus
Met de enkelvoudige hendelmodus is het voor u mogelijk maximaal vier motoren te bedienen met slechts 1 hendel. Hierdoor kunt u zich volledig focussen op het bedienen van uw boot.

Powertrim Assistant
Met de Powertrim Assistant gaat uw boot automatisch in de beste trimstand. Bij hoge snelheid de drive is getrimd wat resulteert in optimale prestaties, beter zicht, lager brandstof verbruik en een reductie van CO2 uitstoot. Alleen beschikbaar voor Aquamatic sterndrive.

Low Speed modus
Vermindert de snelheid van de boot bij stationair draaien met 50%, en geeft u meer tijd voor manoeuvreren en correcties. Ideaal bij het varen in jachthaven en kanalen.

Tow modus voor waterski-boten
Stel uw perfecte snelheid in en u zult genieten. Ook al geeft u vol gas de maximale snelheid zal niet overschreden worden en compenseert bij eventuele verandering in lading voor maximaal watersportplezier.     
Controls

Top bedieningshendel voor IPS, Aquamatic sterndrive en Inboard

Controls
 
Zijbedieningshendels voor Inboard en Aquamatic sterndrive
v