banner

Dynamic Positioning System

Druk op een knop en het Dynamic Positioning System houd uw boot op zijn plek  binnen een zeer beperkt gebied, zelfs in winderige omstandigheden. Een perfecte functie als u wacht bij de brandstof steiger of een brug of sluis te openen. Het Dynamic Positioning System geeft je tijd "het moment te bevriezen", zodat uw bemanning stootwillen en lijnen kan voorbereiden zonder stress.

Houd de positie!
Wanneer het Dynamic Positioning System is geactiveerd houdt uw boot automatisch koers binnen een zeer beperkt gebied. Het systeem maakt gebruik van twee GPS-ontvangers in de speciale antenne om de positie en koers te bepalen van de boot.

Geraffineerd en speciaal ontwikkelde software in het EVC-systeem zet deze gegevens om in stuurhoeken, schakelen en gas geven om de boot stil te houden. Motoren, drives en propellers zijn actief en uw boot moet is dus in feiten aan het varen met een verantwoordelijke bestuurder. Niemand moet, uiteraard, dicht bij de boot in het water.

Beschikbaar voor alle modellen
Het Dynamic Positioning System is beschikbaar voor alle Volvo Penta IPS modellen van modeljaar 2010 en later. Het moet worden gecombineerd met een low-speed mode (geen benzine), de nieuwe joystick en de 7 "kleurendisplay. Het Dynamic Positioning System wordt ingeschakeld door een knop op de joystick en uitgeschakeld door het bewegen van de bedieningshendels of wederom een druk op de knop.

De antenne met twee GPS-ontvangers geeft positiegegevens aan het Dynamic Positioning System. Het systeem wordt geactiveerd en gedeactiveerd door op een knop op de nieuwe joystick en het 7 "kleurendisplay toont de status van het systeem.
Dynamic Postioning System

Dynamic Positiong System