banner

Joystick Docking

Met de Volvo Penta IPS Joystick, is manoeuvreren intuïtief, de stuurman duwt of roteert de joystick in de gewenste richting en de boot reageert; vooruit, achteruit, zijwaarts of draait om zijn eigen as. De Volvo Penta IPS Joystick maakt gebruik van gesynchroniseerde motoren en aandrijfunits voert daarmee ieder gewenste manoeuvre uit. 

Simpel en logisch
Vergeet ingewikkeld schakelen, gasgeven en sturen in kleine ruimtes. Beweeg de joystick in de richting waar de boot naar toe moet. 

Makkelijk te installeren
De joystick is gemakkelijk te installeren - ook als retrofit - in ieder Volvo Penta motorboot.
The joystick is easy to install – also as a retrofit – in any Volvo Penta IPS-powered boat. Spatwaterdicht ontwerp en maximaal vier joystick stuurstanden geven maximale flexibiliteit.

Hoe werkt het?
Het geheim achter de geweldige bewegingen is het Volvo Penta IPS systeem met individuele beweegbare aandrijfunits. Geraffineerd en speciaal ontworpen software in het EVC systeem transformeert de joystick bewegingen in sturen, gas geven en schakelen. De boot beweegt precies zoals de bestuurder wil.
Joystick docking 
Duw de joystick naar bakboord of stuurboord en uw boot gaat zijwaarts. Zelfs ”onmogelijke” ligplaatsen zijn nu toegankelijk.

Joystick docking
Draai de bovenkant. Combineer het met een andere beweging om wind of stroming te compenseren.

Joystick docking
U kunt gemakkelijker langzamer varen, in alle richtingen!