banner

Low-Speed Mode

Met de Low-speed mode voor de Volvo Penta IPS en Volvo Penta inboard diesel installaties (D4 – D13) controleert u de snelheid van uw boot van bijna stilstand tot op volle snelheid met dezelfde hendel. Dit zal u helpen bij het aanmeren in krappe havens, wanneer u probeert een grote vis te vangen of tijdens het varen door binnenwateren. In de eerste 12 graden van de hendel beweging na het inschakelen van de versnelling zal de motor stationair blijven draaien en wordt de snelheid van de boot geregeld  door slip in de transmissie. De slip verloopt van 50% tot 0% (volledig vergrendeld) wanneer de hendel verder dan 12 graden wordt bewogen.

De belangrijkste voordelen van de Low-speed mode 
  • Verbeterde controle bij lage snelheden.
  • Meer tijd voor manoeuvres en stuurcorrecties.
  • Focus op bediening en manoeuvreerbaarhaar.
  • Neemt de stress factor bij aanmeren en opereren in nauwe waterwegen weg.
  • Houd rekening met het milieu.
Installatie van de Lowspeed mode
Uw Volvo Penta Dealer kan u, met behulp van de Vodia tool, helpen bij de installatie en inregeling van de Lowspeed mode. Deze functie geeft u verbeterde manoeuvreerbaarheid bij lage snelheden, gecontroleerd met de standaard gashendel. De installatie van deze optie is afhankelijk van de EVC-generatie.

Een Volvo Penta EVC accessoire
Lowspeed mode is een van de vele slimme EVC accessoires die varen gemakkelijker en milieuvriendelijker maken. De EVC accessoires worden ontwikkeld, ontworpen en onderhouden door Volvo Penta en zijn perfect afgestemd op uw Volvo Penta motor.
Low-speed mode 
De Lowspeed is geintegreerd in de standaard hendel.