banner

Sportfish Mode

Volvo Penta IPS is uitermate geschikt voor de sportvisserij. De achtersteven is vrij en de schroeven bevinden zich onder de romp waardoor het risico van het verstrikt raken van de lijn minimaal is. Volvo Penta heeft dan ook een functie speciaal ontwikkeld voor het diepzee sportvissen, de Sportfish mode.

Volg de vis
De bestuurder van een sportvisboot op jacht naar grote vissen zoals tonijn of zwaardvis wil de vis kunnen volgen, zodat de achtersteven van de boot altijd op de vis is gericht. Dit voorkomt het risico van het verstrikken van de lijn in de schroef. Dit type boot moet minimaal uitgerust zijn met twee motoren en de schipper manoeuvreert het schip dan uitsluitend met de gashendel, niet met behulp van het stuurwiel.

Volvo Penta IPS beschikt over individueel bestuurbare aandrijfunits die elektrisch worden bediend. In de Sportfish mode worden de units naar buiten gericht om uitstekende manoeuvreerbaarheid te garanderen. Wanneer de schipper een motor vooruit en de andere achteruit bestuurd, is het koppel vele malen grote dan wanneer de propellers naar achteren gericht zouden zijn, zoals bij conventionele binnenboord motoren het geval is.

Single-lever mode

Door het toestaan van de bediening van twee motoren met een enkele hendel wordt manoeuvreren veiliger en comfortabeler. Single-lever mode wordt meegeleverd in de Sportfish mode software.

Clear wake exhaust system
Volvo Penta Clear Wake Exhaust system zorgt voor een kalm en stil wateroppervlak nabij de boot bij stationair toerental en lage snelheid van de boot, zodat de visser goed zicht heeft op de vangst. Het in- en uitschakelen van de Volvo Penta Clear Wake Exhaust System optie kan met het Sportfish paneel. Beschikbaar voor IPS800, IPS900, IPS1050 en IPS1200.
Sportfish mode

A. De units zijn naar buiten gericht.
B. De vis is makkelijk te volgen en de vangst dus mee te nemen naar huis!