banner

Powertrim Assistant

Powertrim assistant is een optie voor de Volvo Penta Aquamatic aandrijvingen, uitgerust met het EVC platform, Electronic Vessel Control. Met de boot trim assistent zal uw aquamatic drive automatisch trimmen afhankelijk van uw instellingen. Het systeem wordt geleverd met standaard instellingen maar u kunt eenvoudig uw persoonlijke instellingen maken voor toerental en trim hoek om de werking te optimaliseren voor uw type boot. 

Vijf instelpunten
Het systeem heeft vijf punten voor trim hoeken bij vijf verschillende toerentallen. Met de Powertim assistant verbetert u de acceleratie, topsnelheid en comfort van uw boot en kunt zich volledig focussen op het varen. Dit resulteert dan ook in een lager brandstofverbruik en lagere emissie van schadelijke uitlaatgassen.
De Aquamatic aandrijving wordt bij getrimd tijdens het accelereren om snel op snelheid te komen en vervolgens geleidelijk terug getrimd bij hogere motortoerentallen. Dit alles resulteert in perfect zicht en een comfortabele vaart.

Manuele bediening 
Als het nodig is om de ligging van uw boot aan te passen kunt u, op elk moment, de Powertrim assistant met behulp van handmatige bediening op het EVC paneel overstemmen. De volgende keer dat u het motortoerental aanpast zal de Powertrim assistant automatisch terugkeren naar de vooraf ingestelde trim positie.

Features

  • De drive wordt automatisch getrimd bij de vooraf ingestelde toerentallen.
  • Verbeterde veiligheid.
  • Automatisch verbeterd comfort.
  • De boot komt automatisch sneller in plané.
  • Volledige manuele controle op ieder moment.
Powertrim assistant