Propellers

Schroeven

De gepatenteerde schroeven zijn speciaal afgestemd op de eigenschappen van de sterk presterende motoren D4 en D6.

Schroeven voor duoprop-aandrijvingen worden heel anders ontworpen dan die voor conventionele aandrijvingen met een enkelvoudige schroef. De voorste en achterste schroef moeten met elkaar samenwerken en een gelijk gedeelte van het werk uitvoeren, omdat anders de slijtage van de transmissie zal toenemen.

Zeer efficiƫnt
De schroeven zijn buitengewoon efficiƫnt. De kracht van de motor wordt volledig benut voor het voortstuwen van de boot. De voorste schroef heeft drie bladen en is iets groter dan de achterste. De achterste schroef is vierblads en functioneert binnen de stroom die door de voorste schroef wordt gegenereerd. Dit brengt de krachten in evenwicht en zorgt voor een zeer hoog rendement over het gehele vermogensbereik.

Negen uitvoeringen
De schroeven zijn leverbaar in negen uitvoeringen die elk voor een specifieke snelheid tussen 25 en 45 knopen zijn ontworpen. Elk paar schroeven is geheel afgestemd op een bepaalde snelheid en biedt een hoog rendement in combinatie met een goede cavitatiebestendigheid. Als bouwer of eigenaar van een boot hoeft u niet over de juiste maat en spoed na te denken. U kunt simpelweg op basis van de topsnelheid van de boot de juiste uitvoering selecteren.

Vervaardigd van een legering uit nikkel, aluminium en brons
De schroeven voor de DP-aandrijving zijn vervaardigd van een legering uit nikkel, aluminium en brons, een materiaal dat veel wordt toegepast bij schroeven voor inboard installaties. Volvo Penta is de eerste die dit materiaal ook toepast bij schroeven voor hekaandrijvingen. Het belangrijkste voordeel is dat hierdoor de productie van hoogwaardige schroeven mogelijk wordt gemaakt. Bovendien is dit materiaal zeer goed bestand tegen hoge motorvermogens. Ook de corrosiebestendigheid is voortreffelijk, mede dankzij de volledig elektrische isolatie van de schroeven.


Roestvrijstaal voor snelheden boven 45 knopen
Voor de DPR-aandrijving zijn ook roestvrijstalen schroeven leverbaar. Deze zijn ontworpen voor snelheden van meer dan 45 knopen.