Kan ik onderhoud en reparatie zelf uitvoeren?

Normaal onderhoud moet worden uitgevoerd om gebruiksstoringen aan uw motor te voorkomen. De meeste normale onderhoudstaken kunnen door uzelf worden uitgevoerd. Raadpleeg uw Gebruikershandleiding. Onderhoudsschema's met onderdelentabellen kunnen tevens op de website worden aangetroffen.

Denk eraan dat bepaalde taken door een geautoriseerde Volvo Penta-dealer moeten worden uitgevoerd, omdat deze over de gereedschappen, de expertise en de meest recente informatie beschikt om deze taken correct uit te voeren.

U vindt de vermeldingen voor onderhoud dat uitsluitend door de dealer moet worden uitgevoerd in het Onderhoudsschema. Als u uitgebreidere werkzaamheden wilt ondernemen aan uw Volvo Penta-uitrusting, raden wij u aan een doe-het-zelfboek aan te schaffen voor de desbetreffende uitrusting.

U kunt onze Dealerlocator gebruiken om een dealer te vinden waarbij u deze publicaties kunt aanschaffen. Zorg dat u het serienummer van uw motor bij de hand heeft om u ervan te verzekeren dat u de juiste handleidingen krijgt.