/SiteCollectionImages/VPC/History/566x228/1991.jpg

1991- betere prestaties dan benzine

In 1991 introduceert Volvo Penta het KAD-concept. Door een mechanische compressor te combineren met een turbo worden zowel een hoog maximumvermogen als een enorm koppel bereikt dat direct vanaf lage toerentallen beschikbaar is voor een indrukwekkende acceleratie. De eerste twee motoren zijn de KAD42 met Duoprop en de binnenboord KAMD42. Beide modellen zijn een enorm succes en de KAD42 wordt 's werelds meestverkochte diesel-Aquamatic.

In 1997 wordt het KAD-concept uitgebreid tot een volledige serie scheepsdiesels met hoge prestaties die uiteenlopen van 170 pk (125 kW) tot 260 pk (191 kW): de KAD32, de KAD43 en het topmodel KAD44 EDC. In combinatie met de unieke Duoprop levert de KAD-serie prestaties waarbij die van benzinemotoren op een groot aantal gebieden verbleken. Deze combinatie vertegenwoordigt een compleet nieuw alternatief voor de performance-pleziervaart.

De KAD heeft geen vertraging in vergelijking met een traditionele motor en geeft direct vanaf stilstand een hoog vermogen met een directe respons op de bedoeling van de stuurman. De mechanisch aangedreven compressor werkt bij lage toerentallen, zodat wordt gezorgd voor een zeer hoog koppel waarmee de boot sneller in plané is. Bij hogere toerentallen wordt de compressor gedeactiveerd en neemt de turbo het over voor een hoog uitgangsvermogen en een uitstekende topsnelheid. De KAD44 die door EDC (Electronic Diesel Control) wordt geregeld, gaat nog een stap verder. De compressor en turbo worden alleen geactiveerd als het EDC-systeem besluit dat dit werkelijk nodig is. Met als resultaat een nog betere respons, meer comfort aan boord en een lager brandstofverbruik.