/SiteCollectionImages/VPC/History/566x228/1995.jpg

1995 - Volvo Penta EDC

Elektronica wordt zeewaardig

EDC van Volvo Penta werd uitgebracht in 1995 en is het eerste speciale elektronische regelingssysteem voor scheepsdiesels. Het systeem is ontwikkeld door Volvo Penta en wordt in de fabriek gemonteerd op de motor. Niet alleen zorgt het voor nieuwe prestatieniveaus, maar het brengt betrouwbaarheid en veiligheid tevens op een hoger plan. Pelle Nestvall, degene die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van EDC, kreeg in 1996 de Volvo Technical Prize toegekend.

"Een erg belangrijk argument voor de dieselmotor is de geboden betrouwbaarheid. Bij de ontwikkeling van het EDC-systeem hebben we ons met name geconcentreerd op de betrouwbaarheids- en beveiligingsaspecten van het systeem", aldus Pelle Nestvall.

Op de motor gemonteerd systeem: de regeleenheid voor het EDC-systeem is op de motor bevestigd. Om de barre weersomstandigheden op zee te kunnen weerstaan is de eenheid getemperd in polyurethaan kunststof en vervolgens in een spuitgegoten aluminium behuizing van zeer hoge kwaliteit geplaatst. Elke verbinding is beveiligd tegen alle mogelijke soorten verbrekingen en kortsluitingen. Omdat de regeleenheid op de motor bevestigd is, is de motor tevens erg eenvoudig te installeren voor de bouwer. In het gehele systeem wordt gebruikgemaakt van insteekconnectors en er zijn geen mechanische verbindingen nodig. Het installeren van meerdere bedieningsplaatsen is erg eenvoudig, en er zijn maximaal acht posities mogelijk. "We hebben het systeem met opzet gebouwd op basis van een zeer goed mechanisch systeem. Zo voelt de bestuurder zich meteen thuis, en bemerkt deze het effect van de elektronica aan de verbeterde prestaties, zoals een volledig stabiel stationair toerental en zeer snelle respons bij de acceleratie, zonder dat een nieuwe manier om de motor te bedienen moet worden geleerd. Het enige dat een goed oplettende gebruiker zal opvallen, is de iets langere starttijd. Dit komt omdat de motor een paar extra draaien maakt om de verbrandingskamer voor te verwarmen. Hierdoor ontstaat zeer weinig opstartrook en haast geen emissie van koolwaterstoffen."

Eenvoudiger service en foutopsporing Het EDC-systeem en de regeleenheid letten voortdurend op de status van belangrijke motorsystemen. Als er iets mis is, wordt de bestuurder hiervan op de hoogte gebracht door een knipperende code op het bedieningspaneel. Tevens wordt alle informatie opgeslagen door het systeem, zodat deze kan worden opgeroepen door een servicemonteur met gebruikmaking van een speciale diagnostische sleutel. "Ook slaat het systeem de waarden op van acht belangrijke parameters, waarmee de servicemonteur over belangrijke informatie beschikt om te kunnen zien of de motor onnodig zwaar is belast en of de installatie moet worden aangepast. Zo kan de servicemonteur bijvoorbeeld zien of de koelvoorziening toereikend is en of de juiste schroef wordt gebruikt".

De technologie achter Volvo Penta EDC
De werking EDC is een elektronisch bestuurd centraal verwerkingssysteem dat gegevens ontvangt van verschillende sensors op voorname punten in de besturingssystemen van de motor.

Wat het systeem doet Op voortdurende basis wordt informatie berekend om de exacte hoeveelheid brandstof te berekenen die op een gegeven moment vereist is, waarbij volledig rekening wordt gehouden met variaties in bedrijfstemperatuur, luchtdruk en andere invloedsfactoren, met als resultaat een optimale motorefficiëntie.