perfektmatch

En perfekt matchning – från roder till propeller

När du väljer en Aquamatic från Volvo Penta får du ett komplett system där alla delar har utvecklats parallellt. För dig innebär det högre tillförlitlighet och bättre prestanda. Dreven och propellrarna är omsorgsfullt utvecklade och anpassade till motorns vridmoment och båtens fart. På så sätt utnyttjas varje liten droppe av bränslet maximalt.

Electronic Vessel Control
Aquamatic bygger på Volvo Pentas gemensamma elektroniska plattform EVC (Electronic Vessel Control). Det är ett system som höjer säkerheten och ökar tillförlitligheten genom att övervaka och skydda motorn och kraftöverföringen. EVC är ett CAN-bussbaserat integrerat system med färre kablar och kraftiga marina kontaktdon. Det gör det dessutom enkelt att installera extrafunktioner, till exempel instrument och programvara.

En kontakt
Hos Volvo Penta har du en enda kontakt för alla ärenden. Komponenterna för hela drivsystemet tillhandahålls direkt från din lokala Volvo Pentaåterförsäljare. Det underlättar servicen för dig och innebär att du snabbt kan vara ute på vattnet igen om du skulle råka ut för ett missöde.

 

Med en dubbelinstallation av Aquamatic blir det ännu enklare att manövrera än med en enkelinstallation. Då kan du använda den världsberömda joysticken för att lägga till – helt utan orosmoment.