Kontroller

Det hele handler om håndteringen. Styring af din båd skal være en behagelig og nem opgave. En opgave, der på ingen måde bliver vanskeliggjort af håndtag, der er besværligt placeret eller har ru overflade. Volvo Pentas sidemonterede og top-monterede kontroller styrer det hele og tilbyder desuden en masse ekstra funktioner og add-on-egenskaber. Alle Volvo Penta kontroller er ergonomisk korrekte og føles robuste - så de mange timer bag rattet eller joysticket bliver så rare som muligt og giver den rette luksuriøse følelse af let sejlads.

Og selvfølgelig skal det også være en fornøjelse at se på. Derfor har Volvo Penta anvendt samme designudtryk for alle kontroller som for det populære joystick. Alle kontroller er desuden udstyret med integrerede knapper og ekstra kontrolelementer - så alt er inden for rækkevidde. Alt sammen for at gøre din sejlads så let og behagelig som muligt. Med et enkelt tryk på en knap kan du starte og finjustere flere add-on-egenskaber, der yderligere forbedrer sejloplevelsen, direkte fra den sidemonterede eller top-monterede enkelt- eller dobbelt kontrol.

Fartpilot
Med fartpiloten kan du finjustere hastigheden uden at skulle justere gasspjældet manuelt. Dette giver en stabilt fastholdt hastighed, øger komforten og sænker brændstofforbruget.

Styring med ét håndtag
Den nemmeste måde til at opnå jævn sejlads. Med funktionen til styring med ét håndtag (Single Lever Mode) bliver du i stand til at styre op til fire motorer med kun ét håndtag og dermed gøre hastigheden og motorkraften konstant uanset forholdene, så du kan koncentrere dig om styre.

PowerTrim Assistant
Ved at aktivere PowerTrim Assistant bliver båden automatisk trimmet til at få dig op at plane så hurtigt som muligt. Ved højere hastighed trimmes drevet ud, hvorved du opnår optimeret ydeevne, forbedret synlighed, sænket brændstofforbrug og reduktion af CO2-udledningen. Fås kun til Aquamatic agterdrev.

Lavhastighedstilstand
Lavhastighedstilstand reducerer din tomgang med 50%, hvilket giver dig mere tid til manøvrer og korrektioner. Funktionen tilføjer betydelig sikkerhed og kontrol, perfekt når du skal ind i snævre lystbådehavne og smalle kanaler.

Tow mode
Indstil dit foretrukne maksimale omdrejningstal, og du vil få perfekt hastighed hver gang. Selv ved fuld gas vil du aldrig overskride den ønskede hastighed, og systemet kompenserer automatisk for ekstra belastning, som når du foretager skarpe drejninger ved træk af vandski.
    
Controls 

Top-monteret til IPS, Aquamatic agterdrev og indenbords

Controls
 
Sidemonteret tilindenbords og Aquamatic agterdrev
v