Eteenpäin suunnattua teknologiaa

Eteenpäin suunnattua teknologiaa


Eteenpäin suunnattujen potkureiden on todettu olevan
ylivoimaisia suorituskyvyn, ajettavuuden ja – mikä tärkeintä – polttoaineen kulutuksen kannalta. Koska potkurit toimivat vedessä, jota aluksen kulku ei ole sekoittanut, niiden suorituskyky on paljon parempi kuin perinteisten sisäperämoottoriratkaisujen.

Potkurin tuottama teho suuntautuu
vaakasuoraan, minkä ansiosta moottorin koko teho pystytään hyödyntämään aluksen kuljettamiseen eteenpäin. Volvo Penta IPS mahdollistaa myös tasapintaisen rungon käytön, minkä ansiosta vene voidaan suunnitella hyödyntämään pienintä mahdollista kulkuvastusta.


 Eteenpäin suunnattua             

Eteenpäin suuntauksen suorituskykyä

Vastakkaisiin suuntiin pyörivät kaksoispotkurit on suunnattu eteenpäin, jolloin ne voivat toimia häiriöttömästi vedessä. Potkuriyksikkö on asetettu rungon suuntaisesti, jolloin koko työntövoima ajaa venettä eteenpäin.


vähemmän polttoainetta, kestävyys

30 % pienempi kulutus, 40 % pidempi toimintamatka

Volvo Penta IPS:n edut polttoaineen kulutuksen suhteen ovat selkeät. Järjestelmä voi vähentää polttoaineen kulutusta käyttönopeudessa jopa 30 % verrattuna sisäperämoottoreihin. Tämä tarkoittaa käytännössä jopa yli 40 % pitempää toimintamatkaa ja tietysti merkittävästi pienempiä pakokaasupäästöjä.

 
 
vähäinen tärinä

Vähäinen tärinä

Tärinä on vähäistä, koska vastakkaisiin suuntiin pyörivät kaksoispotkurit toimivat rungon alla kavitoimatta. Asennus myös pehmentää kulkua ja estää tärinää leviämästä koko alukseen.

 
maksimaalinen lapa

Pieni napa ja suuri lapa-ala

Keskiön halkaisija on mahdollisimman pieni eteenpäin suuntautuvissa potkureissa, joiden keskiössä ei ole pakokaasujärjestelmää. Näin aktiivinen lapa-alue vedessä on suhteellisesti paljon suurempi ja veteen kohdistuva voima tehokkaampi.
parempi suorituskyky

Parempi suorituskyky

Yhdistelmä tuntuu mahdottomalta, mutta polttoaineen kulutuksen pienentämisen lisäksi järjestelmä parantaa suorituskykyä huomattavasti. Jos Volvo Penta IPS -vetolaitetta verrataan yhtä tehokkaisiin sisäperämoottoreihin, erot ovat selkeät. Volvo Penta IPS -järjestelmällä varustettu alus kiihtyy nopeammin, ja sen huippunopeus on suurempi.

 
 
ei kaasuja

Pakokaasujen haju ei tunnu käytännössä lainkaan

Kaikki pakokaasut ohjautuvat vetolaitteiden kautta potkurin pyörteisiin ja jäävät kauas veneen taakse.