Propellers

Potkurit

Erityisesti kehitetty kestämään D4 ja D6 -moottorien valtavaa vääntömomenttia.

Potkureiden kehittäminen Duoprop-teknologiaa varten eroaa huomattavasti yhdellä potkurilla toimivista perinteisistä vetolaitteista. Etu- ja takapotkurien tulee olla yhteistoiminnassa keskenään ja molempien on tuotettava sama työntömäärä. Muussa tapauksessa niiden teho laskee ja voimansiirtolinja kuluu helpommin.

Erittäin tehokas
Potkurit ovat erittäin tehokkaat; moottorin voima voidaan hyödyntää täysin veneen eteenpäin työntämiseen. Etupotkurissa on kolme lapaa, ja se on hieman suurempi kuin 4-lapainen takapotkuri, joka toimii etupotkurin tuottaman potkurivirran sisällä. Tämä tasapainottaa voimia ja tuottaa äärimmäisen korkean tehon koko potkurialueella.

Yhdeksän mallia
Potkureita on saatavana yhdeksän eri mallia. Jokainen sarja on suunniteltu tietylle nopeusalueelle aina 25 solmusta 45 solmuun. Sen vuoksi potkuripari kavitoi vähän suurillakin tehoilla. Veneenrakentajana tai -omistajana sinun ei tarvitse pohtia kokoa tai pyörimisnopeutta; koko sarja on suunniteltu systemaattisesti. Teet valintasi ainoastaan veneen huippunopeuden perusteella.

Valmistettu nikkelin, alumiinin ja pronssin seoksesta
DP-vetolaitteen potkurit on valmistettu nikkelin, alumiinin ja pronssin seoksesta, jota käytetään yleisesti keskimoottoriveneiden potkureissa. Volvo Penta on ensimmäinen valmistaja, joka käyttää tätä materiaalia sisäperämoottorijärjestelmissä. Tärkeimmät materiaalin tuomat edut ovat potkurien tarkkuudessa ja kovien tehojen kestävyydessä. Korroosiosuojaus on erinomainen potkureiden sähköeristyksen ansiosta.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu vetolaite yli 45 solmun nopeuksille
DPR-vetolaitteissakin on saatavissa ruostumattomasta teräksestä valmistettujen potkureiden valikoima, joka on suunniteltu yli 45 solmun nopeuksille.