Duopropin edut

Kun Volvo Penta vuonna 1982 esitteli Duopropin, se oli suurin tapahtuma veneilyn historiassa sitten potkurin kehittämisen. Kaksi vastakkaisiin suuntiin pyörivää potkuria toimivat pyörteettömässä vedessä ja synnyttävät täysin vaakasuoran työntövoiman - myös peruutettaessa - ja mahdollistavat nopeamman liukuunpääsyn.

Vastakkaisiin suuntiin pyörivät kaksoispotkurit kumoavat sivuttaisvoimat, jotka yhden potkurin sisäperämoottorilla ajettaessa hankaloittavat ohjausta. Kaksoispotkurit synnyttävät siten täysin vaakasuoran työntövoiman - koko moottorista siirretty voima työntää venettä eteenpäin.

Täsmälleen suoraan
Duopropin työntösuunta on täysin suora. Tarkista puhtaampi ja hallitumpi voima minkä tahansa Duopropin työntämästä veneestä - vanavesi on täysin suorassa linjassa.

Nopeampi kiihtyvyys
Duopropin kiihtyvyys on 30 % ja huippunopeus 5 % suurempi kuin tavallisen yksipotkurisen - ilman polttoainekulutuksen lisäystä. Pienellä kuormituksella polttoainekulutus voi olla jopa 10-12 % alhaisempi.

Nopeammin liukuun
Parempi pito nopeuttaa liukuun pääsyä ja siellä pysymistä alhaisemmilla kierrosluvuilla.

Parempi hallinta
Vene on hallittavissa suurella nopeudella ajettaessa, poijuun kiinnittäytyessä tai ruuhkaisessa satamassa ajettaessa. Terävät käännökset suurella nopeudella ovat hallittuja ja veneen kaatumisen riski vähenee.

Vähän värinöitä ja alhainen melutaso
Duopropissa on vähemmän värinöitä ja melutaso alhaisempi, koska iskut jakautuvat useammalle potkurin lavalle. Vastakkaisiin suuntiin pyörivien potkureiden ansiosta kavitointi on alhaista.