/SiteCollectionImages/VPC/History/566x228/1907.jpg

1907 - PENTA B1

Vuonna 1907 arvostetun Billingen-hotellin vieraat saattoivat todistaa, kun noin 30-vuotias mies jätti nahkatakkinsa ja puukenkänsä hotellin vaatesäilytykseen ja käveli villasukat jalassaan ruokailuhuoneeseen nauttiakseen ansaitun aterian.

Nuori mies oli nimeltään Edvard Hubendick, joka työskenteli insinöörinä insinööritoimisto Fritz Egnellillä Tukholmassa ja jatkoi sieltä edelleen Tukholman teknillisen korkeakoulun palotekniikan professoriksi. Hän oli Skövdessä valvomassa parafiinilla käyvän testimoottorin valmistustyötä Sköfde Gjuteri & Mekaniska Verkstadissa.

Mitä kyseisen pikkukaupungin vallitsevaan teollisuudenalaan tulee, tämä oli vain yksi monista valimon saamista epätavallisista tilauksista tänä teollisen heräämisen aikana. Räätälöidyt, asiakkaan tarpeisiin sovitetut tuotteet olivat valimon vahvuus, ja kun toimeksiantajana oli valimon turbiiniyksikölle tärkeä asiakas, yritys pääkaupungista, asiat alkoivat edetä.

Eipä osannut moni aavistaa, mihin tämä ensimmäinen tilaus johtaisi, mutta joka tapauksessa ensimmäinen B1-mallinen Penta moottori oli syntymässä!

Penta, joka kreikaksi tarkoittaa numeroa viisi, valittiin moottorin nimeksi siksi, että viisi miestä osallistui kokoukseen, jossa ensimmäiset mallipiirustukset esiteltiin. Nimeämisellä haluttiin muistaa tätä tiettyä tapaamista. Tarina ei kerro, keitä kyseiset viisi miestä olivat, mutta historiallista päätöstä olivat kenties tekemässä projektin alullepanija, Fritz Egnell, hänen pääinsinöörinsä Edvard Hubendick yhdessä valimon toimitusjohtaja John G Grönvallin kanssa sekä kaksi hänen luotetuinta alaistaan.