/SiteCollectionImages/VPC/History/566x228/1935.jpg

1935 - Volvo ottaa yrityksen hallintaansa

1930-luvun alussa Fritz Egnell menetti Pentaverkenin omistuksen ja Göteborg Bank hankki enemmistön osakkeista. Joka vuosi yritys valmisti enemmän Volvon kuin Pentan moottoreita, ja Volvon taloudellinen kiinnostus Pentaverkeniin kasvoi. Huvivene- ja teollisuusmoottoreiden sekä automoottoreiden valmistus saman katon alla ei enää ollut yhtä sujuvaa kuin yhteistyön alussa.

Vaikka työtehokkuuden tutkimusmetodeja ja liukuhihnatuotantoa hyödynnettiin jo aikaisessa vaiheessa - vuonna 1930 - esiintyi silti jatkuvia ongelmia erityisesti keväisin ja kesäisin, jolloin Volvon ja muiden asiakkaiden tuotanto oli kiivaimmillaan. Volvo oli vaativa asiakas, jolta puolestaan useat muut ruotsalaiset yritykset edellyttivät palvelua. Tilausten valmiiksi saamiseksi työtä piti tehdä siis kellon ympäri.

Vuonna 1935 Volvo otti yrityksen hallintaansa ja uudeksi nimeksi tuli Volvo Pentaverken. Samana vuonna Volvo siirsi suunnittelu- ja myyntiosaston Göteborgiin ja perusti AB Pentaverkenin, josta myöhemmin kehittyi AB Volvo Penta.