/SiteCollectionImages/VPC/History/566x228/1991.jpg

1991- diesel lyö bensiinin

Vuonna 1991 Volvo Penta lanseeraa aluksi KAD-konseptin. Kompressori ja turboahdin yhdistämällä saadaan sekä erittäin suuri teho että mahtava vääntö jo alhaisilla kierrosluvuilla, jolloin myös kiihtyvyys on erinomainen. Ensimmäiset kaksi moottoria olivat Duopropilla varustettu KAD42 ja sisämoottori KAMD42. Molemmat ovat valtava menestys ja KAD42:sta tulee maailman eniten myyty diesel Aquamatic.

Vuonna 1997 KAD-konseptiin perustuu jo kokonainen sarja suorituskykyisiä meridieseleitä, joiden tehot alkavat 170 hv:sta (125 kW) aina 260 hv:an (191 kW): KAD32, KAD43 ja huippuna KAD44 EDC. Duopropilla varustettuna KAD-sarjan suorituskyky ylittää monilla tavoilla bensiinimoottoreiden suorituskyvyn. KAD-sarja tarjoaa aivan uuden vaihtoehdon suorituskykyisille veneille.

Suuri teho, ei perinteisten moottoreiden viivettä. KAD vastaa heti liikkeellelähdöstä perämiehen tavoittelemaan päämäärään. Mekaaninen kompressori mahdollistaa jo alhaisilla kierrosluvuilla mahtavan väännön ja vene nousee nopeasti liukuun. Suuremmilla kierroksilla kompressori kytkeytyy pois päältä ja turbo mahdollistaa suuremman tehon ja korkean huippunopeuden. EDC:llä ohjattu (electronic diesel control) KAD44 menee vielä askeleen pidemmälle. Kompressori ja turbo ovat päällä vain tarpeen vaatiessa ja EDC-järjestelmän ohjaamina. Näin saadaan moottorin nopeampi reagointi, parempi mukavuus ja alhaisempi polttoainekulutus.