Drevet mitt ruster! Hva kan jeg gjøre?

Årsaken til rust kan kan være mange. Her er noen viktige utgangspunkt for å se hva du kan gjøe for å motvirke rust-     angrep.

- Vær sikker på at riktig anode brukes for den type vann der båten brukes. Se tabellen nedenfor.

- Sjekk anodene. Om en anode er 2/3 av sin opprinnelige størrelse (1/3 rust) bør den byttes ut.

- Sjekk at anoden/-ene har tilstrekkelig kontakt med drevet ellers blir rustangrepene større.

- Sjekk at anoden/-ene ikke er malt, hvilket gjør den galvaniske rustbeskyttelsen ineffektiv.

- Undersøk fargen på drevet. Om fargen er brutt og vann trenger inn mot metallet vil det begynne å ruste. Ettersom størrelsen på den anbefalte anoden er testet på originaldrev vil det være nødvendig å øke størrelsen på anoden for å få optimal beskyttelse. Mal drevet i.h.t. til "Oppsettings- og sjøsettings- guiden" i instruksjonsboken.

- Hvis en anode ser gul ut eller er dekt av et hvitt belegg har anoden sannsynligvis blitt passivisert. Du kan da børste med sandpapir eller slipduk. OBS! bruk aldri stålbørste. Slipeduken må ikke innehold jernoxid, da kan den bli passivisert. Vær forsiktig med gjenbruk av gule zinkanoder ettersom de iblant ikke kan børstes opp for å fungere igjen.

- Om dine anoder forsvinner raskt i saltvann er det mulig å øke beskyttelsen gjennom å bruke en såkalt "zinkbarre" (ekstra stor zink) når båten din ligger ved bryggen. En zinkbarre er en stor anode som du bruker sammen med anoden på drevet ditt. En zinkbarre må jordes på respektive beskyttelsesområde. Om du bruker landstrøm, koble fra den. Om dette ikke fungerer kontakt en forhandler som kan gjøre en kontroll! 

AnodMaterialVattentyp
Sköld (TSK)ZinkSaltvatten
Drev (aquamatic)ZinkSaltvatten
Sköld (TSK)AluminiumBräckt vatten
Drev (aquamatic)AluminiumBräckt vatten
Sköld (TSK)MagnesiumSötvatten
Drev (aquamatic)MagnesiumSötvatten