/SiteCollectionImages/VPC/History/566x228/1950-1959.jpg

1959 - Volvo Penta Aquamatic

Da Volvo Penta lanserte Aquamatic-driften på New York Boat Show i 1959, la båtdesignere over hele verden fra seg blyanten og stilte spørsmålet: "Er det mulig at dette Göteborg-selskapet har lyktes med å kombinere fordelene med innenbordsmotoren med fordelene ved utenbordsmotoren, samtidig som de har eliminert ulempene?" Hvis dette var sant, ville det revolusjonere utformingen av skrog. Siden plast også nylig hadde dukket opp innen båtbygging, ville det åpne for nye muligheter, og særlig for lystbåtbransjen.

De amerikanske produsentene, som hadde lansert store, kraftige utenbordsmotorer på slutten av 50-årene, betraktet Aquamatic som en enorm trussel og gjorde alt de kunne for å nøytralisere den revolusjonerende konstruksjonen. "Musen som brølte" var kommentaren da Volvo Penta lanserte Aquamatic i annonser, men det viste seg at bransjen satte pris på fordelene ved konseptet.

Innenbordsmotoren er robust, relativt økonomisk når det gjelder drivstoff og er plassert inne i båten beskyttet mot vann, vind og vær. Den har lang levetid og er enkel å etterse og vedlikeholde. Dessuten kan den være enten diesel- eller bensinmotor og har høy innbytteverdi. Utenbordsmotoren har også sine spesielle fordeler. Aksel, propell og styring kan integreres. Manøvrerbarheten er ypperlig, og driften kan vippes opp så man unngår grunnstøting. Båten trenger ikke utstyres med ror. Volvo Pentas Aquamatic innebar en briljant kombinasjon av de to tilnærmingsmåtene.