/SiteCollectionImages/VPC/History/566x228/1991.jpg

1991 - bedre enn bensin

I 1991 lanserer Volvo Penta KAD-konseptet. Kombinasjonen av mekanisk kompressor og turbolader gir både høy maksimal effekt og massivt dreiemoment direkte fra lavt turtall og gir imponerende akselerasjon. De første to motorene er KAD42 med Duoprop og innenbordsmotoren KAMD42. Begge er enorme suksesser, og KAD42 blir verdens mest solgte diesel-Aquamatic.

I 1997 blir KAD-konseptet utvidet til en full serie båtdieselmotorer med høy ytelse fra 170 hk (125 kW) til 260 hk (191 kW): KAD32, KAD43 og toppmodellen KAD44 EDC. Kombinert med det unike Duoprop gir KAD en ytelse som på mange måter overgår ytelsen til bensinmotorer, og den representerer et helt nytt alternativ for båtkjøring med høye prestasjoner.

Med stor kraft og ingen forsinkelse sammenlignet med en tradisjonell motor gir KAD stor effekt direkte fra ro med umiddelbar respons på rormannens hensikter. Den mekanisk drevne kompressoren aktiveres ved lave turtall og gir svært høyt dreiemoment som får båten til å plane raskt. Ved høyere turtall kobles kompressoren ut, og turboen tar over for å gi høy effekt ut og ypperlig toppfart. Den EDC-styrte (elektrisk dieselkontroll) KAD44 er tatt ett skritt videre. Kompressoren og turboen blir aktivert bare når EDC-systemet avgjør at de virkelig trengs. Dette gir enda bedre respons, økt komfort om bord og redusert drivstofforbruk.