2013-06-27

Volvo Penta förlänger garantierna för motorer och drev till fritidsbåtarby Volvo Penta

Köpare av Volvo Pentas motorer och drivsystem för fritidsbåtar kan denna sommar se fram emot dubbla förbättringar i Volvo Pentas garantiåtagande. Den grundläggande, begränsade garantin förlängs till upp till två år för det kompletta produktpaketet samt upp till tre år för vissa huvudkomponenter. Tillbehör som köps samtidigt med motorer kommer också att gynnas av en förlängd garantiperiod.

Från början juni 2013 förlängs Volvo Pentas garanti för motorer och drev till fritidsbåtar till att omfatta upp till 2+3 år. Under de första två årens användning erbjuder Volvo Pentas nya, internationella, begränsade garanti reparation eller utbyte av defekta delar i hela produktpaketet. Som vanligt inom branschen har garantin en tidsgräns för antalet drifttimmar beroende på motor och drev. Denna tidsgräns är emellertid generös med tanke på att garantin endast gäller för fritidsbruk.

”Genom att förlänga vår internationella, begränsade garanti visar vi tydligt vilket förtroende vi har för kvaliteten i våra produkter”, säger Andréas Floberg, Manager Product Quality på Volvo Penta.

Huvudkomponenter får ytterligare skydd
Den kompletterande garantin – upp till 3 år för huvudkomponenter – träder in när den första garantiperioden har gått ut. Detta ger båtägarna ett ytterligare skydd.

”Båtägare med större, mer tekniskt komplexa drivsystem installerade i sina båtar, som till exempel den mycket populära Volvo Penta IPS, kommer troligen att vara dem som mest värdesätter det utökade skyddet för huvudkomponenter”, tillägger Andréas Floberg.

Även tillbehör
En extra faktor är att tillbehör betraktas som delar av motorpaketet och får upp till två års skydd inom garantin.

”Med den internationella, begränsade garantin tar Volvo Penta ansvar för sina produkter. För att båtägare ska kunna njuta av sin båtupplevelse maximalt, är det också viktigt att de utför regelbunden service och underhåll enligt instruktionerna i användarmanualen”, summerar Andréas Floberg.

För ytterligare information, var vänlig kontakta Johan Wästeräng, tel: +46 31 323 41 95, E-post: johan.wasterang@volvo.com

Utskriftvänlig